6 keménytojás, 60 dkg vegyes zöldség, 2 szem burgonya, 4 ecetes uborka, 1 alma, 2,5 dl majonéz.
Fűszeres öntethez: 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 1 pohár joghurt, 2 csokor metélőhagyma, 2 gerezd fokhagyma.
A tálaláshoz: salátalevél.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, s ha kihűlt, meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A feldarabolt zöldségeket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A hámozott almát, az ecetes uborkákat kockára vágjuk, összekeverjük, majd sóval, borssal, citromlével, mustárral ízesítjük, és hozzávegyítjük a majonézt.
Az öntethez a petrezselymet és a metélőhagymát felaprítjuk, a tejfölt, a joghurtot krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a szétnyomott fokhagymával ízesítjük, s hozzáadjuk a fűszernövényeket.
A tálaláshoz a salátát leveleire bontjuk. A főtt tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk, ráfektetjük a salátalevelekre, ráhalmozzuk a majonézes salátát, és meglocsoljuk az öntettel.
1. A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd az edényből kivéve lecsöpögtetjük. 2. A majonézt a tejföllel és a mustárral simára keverjük. 3. Sóval, cukorral ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet egy kevés olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk és fél percenként forgatunk rajtuk egyet, dobunk mellé egy levél zsályát, egy kis kakukkfüvet, rozmaringot és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépa megtisztítjuk, majd lereszeljük. Az olajat az ecettel, az összezúzott fokhagymával és a mustárral összekeverjük, adunk hozzá sót, majd a sárgarépát alaposan beleforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 2-3 adag 10 dkg hajdina 5 dkg dió 5 dkg mazsola 1 alma ½ citrom leve és reszelt héja 1 teáskanál méz ½ kisebb fej kelkáposzta, fellaskázva 2 evőkanál o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű