6 keménytojás, 60 dkg vegyes zöldség, 2 szem burgonya, 4 ecetes uborka, 1 alma, 2,5 dl majonéz.
Fűszeres öntethez: 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 1 pohár joghurt, 2 csokor metélőhagyma, 2 gerezd fokhagyma.
A tálaláshoz: salátalevél.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, s ha kihűlt, meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A feldarabolt zöldségeket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A hámozott almát, az ecetes uborkákat kockára vágjuk, összekeverjük, majd sóval, borssal, citromlével, mustárral ízesítjük, és hozzávegyítjük a majonézt.
Az öntethez a petrezselymet és a metélőhagymát felaprítjuk, a tejfölt, a joghurtot krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a szétnyomott fokhagymával ízesítjük, s hozzáadjuk a fűszernövényeket.
A tálaláshoz a salátát leveleire bontjuk. A főtt tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk, ráfektetjük a salátalevelekre, ráhalmozzuk a majonézes salátát, és meglocsoljuk az öntettel.
A lilahagymát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk; néhányat félreteszünk belőlük a díszítéshez, a többit elkeverjük kevés sóval és a citromlével. A majonézt, a tejfölt, a jo...
Elkészítési idő: 45 percA virsliket megfőzzük , meghántjuk és karikákra vágjuk . Egy fej sárgahagymát megpucolunk kettévágjuk ,majd szeletekre és forró lobogó vízbe dobjuk 2 percre ,majd leszűrjük és fél...
Elkészítési idő:A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk. Az olajat a citrom k...
Elkészítési idő: