6 keménytojás, 60 dkg vegyes zöldség, 2 szem burgonya, 4 ecetes uborka, 1 alma, 2,5 dl majonéz.
Fűszeres öntethez: 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 1 pohár joghurt, 2 csokor metélőhagyma, 2 gerezd fokhagyma.
A tálaláshoz: salátalevél.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, s ha kihűlt, meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A feldarabolt zöldségeket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A hámozott almát, az ecetes uborkákat kockára vágjuk, összekeverjük, majd sóval, borssal, citromlével, mustárral ízesítjük, és hozzávegyítjük a majonézt.
Az öntethez a petrezselymet és a metélőhagymát felaprítjuk, a tejfölt, a joghurtot krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a szétnyomott fokhagymával ízesítjük, s hozzáadjuk a fűszernövényeket.
A tálaláshoz a salátát leveleire bontjuk. A főtt tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk, ráfektetjük a salátalevelekre, ráhalmozzuk a majonézes salátát, és meglocsoljuk az öntettel.
Az összes zöldséget mossuk meg, majd tetszőleges darabokra vágjuk fel és tegyük őket salátástálba. A kenyeret vagy pitát szintén vágjuk össze tetszőleges méretűre, majd forgassu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt tojást, és egy villával alaposan szétnyomkodjuk őket. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt, sót, borsot, al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót sütőben megpirítjuk, majd miután kissé kihűlt, a két kezünk között lemorzsoljuk a héját, és durvára daráljuk. A sajtgolyó hozzávalóit villával összekeverjük – a feta miatt n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt és a majonézt összekeverjük. Egy átlátszó üvegtálba reszelünk egy sor krumplit, kb. fél centi vastagságúra, hogy ne látszódjon ki a tál alja. Megsózzuk, vegetával ízesítj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű