Családireceptkönyv.hu

Hűsítő káposztasaláta, mámorító öntettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb fej káposzta
2 sárgarépa
1 vöröshagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
1 teáskanál cukor
3 evőkanál tejföl
4 evőkanál majonéz
1 teáskanál édes mustár

Elkészítés:


A káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a salátára. A petrezselyemzöldet apróra vagdossuk, rászórjuk, jól összekeverjük és lehűtjük, majd fogyaszthatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Caesar-saláta (Cézár saláta)
Caesar-saláta (Cézár saláta)

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk vagy présen áttörjük. A zsemlét félcentis kockákra vágjuk, majd egy kevés fokhagymával alaposan bedörzsöljük. Tepsibe szórjuk, közepesen for...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-diós rukkolasaláta
Almás-diós rukkolasaláta

Az öntethez befőttesüvegbe mérjük az összes hozzávalót, majd lefedve az egészet jól összerázzuk. A rukkolához adjuk a felvágott almát, lila hagymát és koktélparadicsomot, az öntett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Kerekrépa-saláta
Kerekrépa-saláta

A kerekrépát megmossuk, meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk a gyalult zöldhagymát, a petrezselyemzöldet és a kaprot, összekeverjük és megl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Céklasaláta 2 - OK
Céklasaláta 2 - OK

1. A céklákat kefével jól lesikálom és a kuktafazékra tett betéten, 3 dl vízben puhára párolom. 2. Még melegen meghámozom és lereszelem. 3. Soronként üvegekbe teszem a tisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk