8 db főtt tojás
2 db újhagyma
1 teáskanál dijoni magos mustár
só
őrölt bors
1 csipet csili
4 szelet bacon
A baconszeleteket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután hűtsük ki egészen, majd csipkedjük apró darabokra.
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a sárgáját, hogy a fehérje ne sérüljön meg.
A tojássárgákat ezután villával törjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustár, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd keverjük alaposan össze. Ezután keverjük a tojássárgás masszához a bacont is.
Végül kanalazzuk vissza a tojásfehérjébe a baconös-fűszeres masszát, majd szórjuk meg egy csipet chilivel, és díszítsük petrezselyemzölddel.
Tálaláskor a húsvéti főtt sonka mellé kínáljuk a töltött tojásokat.
A vörös-és fokhagymát megdinszteljük, majd beletesszük az összedarabolt gombát, paradicsomot és ízesítjük a citromlével, paradicsompürével, ízesítjük a fűszerekkel. Mielőtt kész le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszeállitjuk az öntetet a tejfölből,majonézből,mustárból,sóból,fokhagymából,petrezselyemből és hagyjuk összeérni. Tálalásnál csinálunk egy kupacot a csikokra vágott salátából,maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát szűrjük le és öblítsük át. A paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A hagymát vágjuk hajszál vékonyra. Az avokádót vágjuk félbe hosszában, vegyük ki a magját, egy kan...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElőször szeleteljük fel laskára a lilahagymát és sózzuk le. Majd a paradicsomot is vágjuk fel közepesen vékony szeletekre, fél szeletekre. Ezt is sózzuk és borsozzuk, de csak óvato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű