500 g csirkemell filé
olívaolaj
sült csirke fűszerkeverék
víz
saláta-keverék (nálam Eisberg Bolero mix)
az avokádóöntethez:
3 db érett avokádó (legyen jó puha, különben nem tudunk vele dolgozni)
2 ek. natúr joghurt
½ lime leve
só
őrölt fekete bors
3 gerezd fokhagyma
1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és nagyobb darabokra (kb. 4 felé) vágjuk. Befűszerezzük a sült csirke fűszerkeverékkel.
2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és rátesszük a befűszerezett húst. A húsdarabok mindegyik oldalát magas hőfokon lepirítjuk, majd vízzel felöntjük és lefedve alacsony hőfokon teljesen puhára főzzük a húst. Közbe pótoljuk a vizet. Ha a csirkemell már puha, akkor két villa segítségével szedjük szét húst szálaira, cincáljuk szét. De fontos, hogy legyen alatta szaft is. Így lesz igazán ízletes a husi.
fokhagymás avokádóöntet:
1. Az avokádót kettévágjuk és belsejét egy kanál segítségével egy aprító vagy turmixgépbe kaparjuk.
2. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével.
3. Natúr joghurtot adunk hozzá. Ha öntetnek készítjük salátához, akkor kb. 2 ek. kell, de ha mártogatósnak készítjük, guacamole-ként, akkor egy evőkanál is elég (mely lehet tejföl is). A hígabb, öntet változatot tésztához is keverhetjük, mint a pesto lenne.
4. Fokhagymával ízesítjük, majd összeturmixoljuk, pépesítjük.
A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kiseb...
Elkészítési idő:1. A főtt céklát és egy nagyobb tormát káposztareszelőn megreszelünk. 2. Ha a cékla puhára főtt, öntsük le róla a levet, és tegyük vissza rá a fedőt, hogy néhány percig a saját...
Elkészítési idő: