50 dkg reszelt cékla (nyers céklából), nagy alma, 1 uborka, 1 dl joghurt, 1 evőkanál reszelt torma vagy méz.
Az almát és az uborkát durvára reszeljük, és a finomabbra reszelt céklához keverjük. A joghurtot csípősre vagy édeskésre ízesítjük, és az alapanyagokhoz keverjük.
Céklasaláták (reszelt cékla) készítésekor érdemes megpróbálkozni még a következő anyagok hozzáadásával: káposztafélék – savanyú káposzta és alma – hagymafélék apróra vágva – reszelt zöldségek – ananász és uborka fűszernövények – mogyoró, dió, mazsola stb.
1. A zellert és az almát meghámozzuk és gyufaszál vékonyságúra szeleteljük. Citrommal meglocsoljuk. 2. A sajtot is hasonlóképpen felvágjuk. A diót durvára vágjuk. 3. A tejszínt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az öntetet, beletesszük a nyersen lereszelt almát, répát, hagymákat és a főtt lereszelt céklát és tojást. A hűtőben egy órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot pürésítjük a fokhagymával együtt. Majd összekeverjük a krémsajttal. Sóval, őrölt borssal, őrölt chilivel ízesítjük. Jól összekeverjük. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmostam, megtisztítottam, feldaraboltam és soronként leraktam,a gépsonka szeletekkel együtt. Olívaolajjal, citromlével meglocsoltam. Hűtőbe tettem 1-2 órára,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű