50 dkg reszelt cékla (nyers céklából), nagy alma, 1 uborka, 1 dl joghurt, 1 evőkanál reszelt torma vagy méz.
Az almát és az uborkát durvára reszeljük, és a finomabbra reszelt céklához keverjük. A joghurtot csípősre vagy édeskésre ízesítjük, és az alapanyagokhoz keverjük.
Céklasaláták (reszelt cékla) készítésekor érdemes megpróbálkozni még a következő anyagok hozzáadásával: káposztafélék – savanyú káposzta és alma – hagymafélék apróra vágva – reszelt zöldségek – ananász és uborka fűszernövények – mogyoró, dió, mazsola stb.
A tehéntúrót villával összetörjük. Hozzáadjuk a friss-sajtot, sót, borsot, chilit, és jól kikeverjük. A levélfűszereket apróra vágjuk a szárukkal együtt, és a túrókrémhez keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a sárgáját. A vajkrémmel összekeverjük a tojássárgáját, megborsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegtésztát darabokra törjük és forró vízbe tesszük. Megvárjuk amíg megpuhul, majd leszűrjük. A megmosott retket és almát kockákra vágjuk, a salátát apróra tépkedjük. A kefirt ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKeményre főzzük a tojásokat 10-12 perc alatt. Ezután hideg vizet engedünk rájuk, majd megtisztítjuk. Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a snidlinget...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes