1 db érett avokádó
1/2 citrom leve
2 kk. olívaolaj
fél fej vöröshagyma (ha nagy a hagyma, akkor inkább csak egy negyed) apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 késhegynyi őrölt kömény
1/2 kk. pirospaprika (ha van, akkor chili paprika)
2 tk petrezselyem (ha van, akkor koriander)
só, bors
kenyér a pirítóshoz
Az egészet össze kell turmixolni, és mehet rá a pirítósra. Nagyon egészséges fincsi kis reggeli.
Az uborkát lereszeljük,majd sózás nélkül kinyomkodjuk. Összekeverjük sóval és a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót beáztatjuk, 1-2 napra a hűtőbe tesszük. (A csicseriborsó nehezen adja meg magát, sokáig kell főzni. Az áztatással lehet rövidíteni a főzési időn.) A főzés napj...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellfilé szeleteket meghintjük fűszersóval, és kicsit félretesszük. Az öntethez egy kis tálban a tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gerslit átöblítjük, majd egy nagy lábasban feltesszük háromszoros mennyiségű, bő, sós vízben főni. Forralás után közepesre vesszük a hőfokot és kb. 40 perc alatt puhára főzzük. L...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes