1 db érett avokádó
1/2 citrom leve
2 kk. olívaolaj
fél fej vöröshagyma (ha nagy a hagyma, akkor inkább csak egy negyed) apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 késhegynyi őrölt kömény
1/2 kk. pirospaprika (ha van, akkor chili paprika)
2 tk petrezselyem (ha van, akkor koriander)
só, bors
kenyér a pirítóshoz
Az egészet össze kell turmixolni, és mehet rá a pirítósra. Nagyon egészséges fincsi kis reggeli.
A karikára vágott virslit, a zöldségeket és a tésztát külön megfőzöm. Ha kihűlt, összekeverem. A tojássárgát a mustárral elkeverem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadom az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, majd tegyük egy tálba. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a félbevágott paradicsomot, az apróra v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű