50 kg csirkemáj
50 kg zsír (liba, kacsa, sertés, ki mit szeret)
1-2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
bors
majoranna
pici só
A feldarabolt hagymát a zsírral felteszem dinsztelődni.Meleg zsírba fektetem a májat.Mikor a külseje kicsit kivilágosodik lejjebb veszem,lazán lefedem,hogy ne fröcsköljön.Nézegetem időnként.Teszek beleborsot, majorannat, a fokhagymát belereszelem.Addig sütöm,míg szétvágásnál láthatóan átsült.Beleteszek kis sót,,hagyom kihűlni, majd összetöröm és egy tálban a hütőbe rakom. Friss-, piritos kenyérrel, paradicsommal, paprikával nagyon finom.
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk apró darabokra. A hagymát aprítsuk fel és olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a szintén felaprított petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. Közepes lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük. A salottát hajszálvékony karikákra vágjuk, hozzáadjuka reszelt céklához. A vin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsán végeit levágjuk, húsát 4×4 cm-es kockákra szeleteljük. Egy tálba tesszük a darabokat, rálocsolunk 2 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk. Egy sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit legalább néhány órával előre, de akár előző nap, megfőzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. később letakarjuk egy fedővel, hogy ne száradjon ki. A krumplit meghámozzuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű