50 kg csirkemáj
50 kg zsír (liba, kacsa, sertés, ki mit szeret)
1-2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
bors
majoranna
pici só
A feldarabolt hagymát a zsírral felteszem dinsztelődni.Meleg zsírba fektetem a májat.Mikor a külseje kicsit kivilágosodik lejjebb veszem,lazán lefedem,hogy ne fröcsköljön.Nézegetem időnként.Teszek beleborsot, majorannat, a fokhagymát belereszelem.Addig sütöm,míg szétvágásnál láthatóan átsült.Beleteszek kis sót,,hagyom kihűlni, majd összetöröm és egy tálban a hütőbe rakom. Friss-, piritos kenyérrel, paradicsommal, paprikával nagyon finom.
1. A tojásokat megfőzzük: egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy 2-3 centire ellepje őket. Fedő nélkül főzni kezdjük és forrástól számított 1 perc után levessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a majonézt, és a mustárt összekeverjük egy tálban. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük. A...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA retkeket meghámozzuk, lereszeljük. Olívaolajat, sót, borsot összekeverjük a joghurttal és belenyomjuk a fokhagymát is. Beletesszük a retket és hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát. A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, A mézes öntet esetén egyszerűe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű