25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függőe
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni. elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
Elkészítése: A húst felszeleteljük, majd fűszerezzük és forró olívaolajban kisütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A zöldségeket megtisztítjuk és felszele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikára vágjuk a paradicsomot. A lilahagymát egészen apróra vágjuk, 1 tk balzsamecet és olívaolaj keverékében összeforgatjuk. Óvatosan összekeverjük a paradicsommal.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűElkészitjük a franciasalátát,megfőzzük a tojásokat,a leirás alapján megcsináljuk a zselatint is. Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal,belesimitjuk a saláta felét.Hosszában ráh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meghámozott krumplit főzzük körülbelül 10 percig sós vízben, amíg meg nem puhul. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Eközben készítsük el az öntetet. Minden hozzávalót – az olajat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű