25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függőe
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni. elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
A céklát megmossuk, szárazra töröljük, majd alufóliába csomagolva, előmelegített sütőben 180 kb egy óra alatt megsütjük. Ha kihűlt a héját lehúzzuk és kisebb kockára vágjuk. A fet...
Elkészítési idő: 60 percA salátához A cukkinit felkarikázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Melléhelyezzük a koktélparadicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt meggrillez...
Elkészítési idő: 30 percEgy doboz kefirt, 1 citrom levét keverjünk össze, Sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg a salátát.
Elkészítési idő:Előmelegített serpenyőben a szőlőt a mézzel alaposan átforrósítjuk. Habverővel összekeverjük a citrom levét, a tökmagolajat, az olívaolajat és a fehérbort, majd megsózzuk, megbors...
Elkészítési idő: 15 perc