50 dkg apró krumpli /kiflikrumpli a legjobb/
1 fej lila hagyma
1 kis pohár tejföl
4-5 evőkanál majonéz /én üzletből vettet használok/
1 kis fej vöröshagyma
1-2 evőkanál mustár
egyéb hozzávalók-só, őrölt fehér bors, néhány csepp citromlé /ecet/, cukor /kristály és por/
A krumplit héjastól megfőzöm, majd megpucolom, felkarikázom és egy tálba téve, hozzá karikázva a lila hagymát is, még melegen felöntöm sós, ecetes, cukros lével, hogy ellepje és ebben hagyom kihűlni.
Addig elkészítem a mártást, amihez a tejfölt, a porcukrot, sót, néhány csepp citromlevet, nagyon apróra, esetleg reszelve a vöröshagymát és a mustárt hozzáadva jól elkeverem. Addig adok hozzá az összetevőkből, míg a kellő ízt el nem érem. Ez mindenkinek a saját szája íze szerint érhető el. Ha elkészült a mártás, akkor a páclét leöntöm a krumpliról és óvatosan, hogy ne törjem össze a krumpli karikákat, beleforgatom a mártásba. Fogyasztható azonnal is, de jobban összeérnek az ízek, ha több órát állni hagyjuk a hűtőben.
Sült és panírozott húsokhoz, halakhoz kínálható!
A magokat a picike kókuszzsíron addig pirítottam, amíg isteni illatuk lett. Mikor kihűlt, sóztam, fűszereztem, és morzsásra aprítottam a lenmagolajjal. Pici forrásvizet öntöttem h...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűEgy zöldsalátát, paradicsomot felaprítasz, egy szelet kenyeret kockázol, majd pirítva hozzádod a csirkemellet, összekevered, és leöntöd olívaolajból és almaecetből, egy teáskanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat megtisztítjuk, felszeleteljük, összekeverjük. A tojásokat felszeletelve a salátára tesszük, a citromlevet összekeverjük a mustárral, Oliva olajjal, cukorral, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÚgy tisztítjuk meg a gombát, hogy el ne törjön. Rakjuk száraz bádogtepsibe, majd töltsük meg a juhtúróval. Még ízletesebb ha a túróhoz, apróra vágott újhagymát, petrezselymet is ka...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű