Hozzávalók kb. 80 dkg káposztasalátához:
50 dkg finomra gyalult fehérkáposzta
20 dkg finomra gyalult sárgarépa
1 közepes fej fehér vagy vöröshagyma apró kockára vágva
2 dl majonéz
2 evőkanál napraforgó vagy olivolaj
2 evőkanál fehér borecet. vagy sima 10%-os
3-4 evőkanál cukor
Az olajat, a cukrot és az ecetet alaposan elkevertem. Hozzáadtam a hagymát és ezzel is alaposan elkevertem, hogy a hagymakockák darabjaira essenek szét, hogy mindenhol ott legyenek a salátában, de ne fajsúlyos legyen az íze, egy-egy falatnál.
Hozzáadtam a gyalult zöldségeket és a majonézt és alaposan elkevertem. Minimum 2 órát érdemes hűteni, félnapig még jobb.
Zucchini, Aubergine und Paprika waschen, putzen und in Stücke, Streifen oder Würfel schneiden. Die Zwiebel schälen und fein würfeln. Chilischote putzen, die Kerne entfernen, Knobla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mustárt, a majonézt, a tejfölt jól kikeverjük egy nagy tálban. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A krumpli megfőzzük, majd karikákta vágjuk. A karikákra vágott krumplit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit és a tojást megfőztem, együtt. A löncs konzervet kis kockákra vágtam. Ugyanígy jártam el az uborkával is. A hagymát megpucoltam és aprítóban jó apróra felvágtam. Az a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA citromlevet, olívaolajat, morzsolt oreganot összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű