40 dkg trappista sajt
5 dkg vaj (vagy margarin)
20 dkg krémsajt (natúr)
2 db tojás (főtt)
1 ek mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg gépsonka
1 csokor petrezselyem
Sonkás sajttekercs: a vajat/margarint a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A felaprított petrezselymet is hozzákeverjük a sajtkrémhez.
A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük, mégpedig oly módon, hogy egy zacskóba tesszük a sajtot, és fakanál segítségével lógatjuk a forró vízbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg formálhatóan puha lesz. Ekkor kiemeljük zacskóstul, és folpackot téve a sajt alá fölé, vékony lappá nyújtjuk. A kinyújtott sajtot kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd rásimítjuk a sajtos krémet, és felcsavarjuk.
Folpackba csomagolva hűtőszekrényben jól lehűtjük, majd felszeletelve kínáljuk.
A dióbelet száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. Közben egy tálban összekeverjük a balzsamecetet az olajjal, sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a megpirult, meleg diószemeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit felkarikázzuk, a lilahagymát félbe, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk. A tartármártást a majonézből, a ből kikeverjük, ízlés szerint sóval, borssal, mustárral ísítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkis kockára vágva megfőztem a karalábét, sós vízben, leszűrtem és egy kanál krémsajttal elkevertem, majd egy deci natúr joghurt is került hozzá, ezzel alaposan botmixerrel eldolgoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű