40 dkg trappista sajt
5 dkg vaj (vagy margarin)
20 dkg krémsajt (natúr)
2 db tojás (főtt)
1 ek mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg gépsonka
1 csokor petrezselyem
Sonkás sajttekercs: a vajat/margarint a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A felaprított petrezselymet is hozzákeverjük a sajtkrémhez.
A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük, mégpedig oly módon, hogy egy zacskóba tesszük a sajtot, és fakanál segítségével lógatjuk a forró vízbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg formálhatóan puha lesz. Ekkor kiemeljük zacskóstul, és folpackot téve a sajt alá fölé, vékony lappá nyújtjuk. A kinyújtott sajtot kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd rásimítjuk a sajtos krémet, és felcsavarjuk.
Folpackba csomagolva hűtőszekrényben jól lehűtjük, majd felszeletelve kínáljuk.
Egy tálban kikeverjük a tejfölt a majonézzel, a citromlével, a cukorral, a borssal, és a sóval. A mennyiségek csak irányadók, természetesen mindenki ízlés szerint adagolja a hozzáv...
Elkészítési idő: 10 percPaprika tiszta, távolítsa el magokat, csak a széles csíkokra, majd vágja átlósan gyémántokat. Mossuk koktélparadicsommal és negyedekre vágják. Olaj, ecet, pirospaprika, só, bors...
Elkészítési idő: 20 percRészletek Számos növényi sajtos recept létezik már, ez egy kissé leegyszerűsített, könnyen elkészíthető változat. Ezúton is köszönjük az ötleteket a paleo sajtkészítés úttörőine...
Elkészítési idő: