250 g tehéntúró
250 g juhtúró
2-3 kanál pirospaprika
1 fej vöröshagyma
1,5 dl tejföl
1 kávéskanál köménymag (én őrölten szeretem)
1 csokor snidling
só, bors
A túrót alaposan összetöröm, hogy a végén jól kenhető, sima legyen. A vöröshagymát nagyon apróra kockázom. A túrót elkeverem a tejföllel, a hagymával; hozzáadok annyi pirospaprikát, amíg a színét megfelelőnek találom. Köménymaggal, sóval, borssal ízesítem, végül az apróra vágott snidlinget is hozzákeverem.
Ha flancolni akarok, kicsumázott paprikába töltöm, alaposan lehűtöm, hogy szépen lehessen szeletelni (így az ízek is jobban összeérnek), s úgy kínálom teljes kiőrlésű kenyérrel.
1.Megfőzzük a tojást. 2.Megpirítjuk szárazon a szezámmagot. 3.A salátát megmossuk, apróra tépkedjük, tálba tesszük. 4.A hagymát megtisztítjuk, olívaolajon megpároljuk. 5.Hozzáö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSonka krém: A sonkát aprítsd finomra, az újhagymát karikázd vékonyra, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, és a tejföllel keverd krémesre. Tedd félre Tojáskrém: a tojást törd össze...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesÍgy készült: 1. A csirkemellet két szeletre vágtam, hogy könnyebben átsüljön, besóztam, beborsoztam, pár percig állni hagytam. 2. Közben két kisebb salátás tál egyik oldalán elre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű