menu

Családireceptkönyv.hu

GÖRÖGÖS UBORKASALÁTA


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kígyóuborka, 2 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg fetasajt (v. krémfehérsajt), 1 pohár natúr joghurt, 2 ek. olívaolaj, só, bors, oregánó, petrezselyemzöld

Elkészítés:


A Feta sajtot egy nagyobbacska tálban, villa segítségével összetörjük, összenyomkodjuk és közben fokozatosan hozzákavarjuk a joghurtot valamint az olívaolajat, borsozzuk, oregánóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastól hosszában legyaluljuk (a magvas részét hagyjuk ki). Aprított petrezselyemzölddel dúsítjuk.
Jól lehűtve fogyasztjuk.

GÖRÖGÖS UBORKASALÁTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Céklás vöröskáposztasaláta
Céklás vöröskáposztasaláta

A hagymát az olajban megdinsztelem, majd hozzáadom a káposztát és a lereszelt céklát, megfűszerezem, és fedő alatt 25 percig párolom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepertőkrém
Tepertőkrém

A tepertőt, hagymát, főtt tojást húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tunéziai csicseriborsó saláta
Tunéziai csicseriborsó saláta

A csicseriborsót kiöntjük egy tálba és egy részét villával összetörjük. A vöröshagymát vastag karikákra szeleteljük, és egy serpenyőben kevés olivaolajon mindkét oldalát grillezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt káposzta
Párolt káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk