1 kígyóuborka, 2 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg fetasajt (v. krémfehérsajt), 1 pohár natúr joghurt, 2 ek. olívaolaj, só, bors, oregánó, petrezselyemzöld
A Feta sajtot egy nagyobbacska tálban, villa segítségével összetörjük, összenyomkodjuk és közben fokozatosan hozzákavarjuk a joghurtot valamint az olívaolajat, borsozzuk, oregánóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastól hosszában legyaluljuk (a magvas részét hagyjuk ki). Aprított petrezselyemzölddel dúsítjuk.
Jól lehűtve fogyasztjuk.
A paradicsomokat felkarikázom, tálba rendezem, a rétegek közé szórom a szintén karikákra vágott hagymát. Készítek egy kevés ecetes-cukros salátalevet, azzal megöntözöm, de nem sokk...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA füstölt húsos szalonnát felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk. Hagyjuk kicsit hűlni. A majonézt, mustárt, tejfölt, sót és cukrot összekeverjük. A póréhagymát, uborkát, sajtot í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűezdjük először a padlizsánokkal. Tisztítsuk meg őket, majd vágjuk el hosszában, majd negyedébe is, olyan 2 cm-es darabokat kapva. Tegyük félre. Egy kis tálban keverjük össze a csir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedekbe vágjuk, majd egyesével legyaluljuk. Én uborkagyalun szoktam. Besózzuk, és hagyjuk picit állni, míg összeesik kicsit. A hagymáka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű