1 kígyóuborka, 2 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg fetasajt (v. krémfehérsajt), 1 pohár natúr joghurt, 2 ek. olívaolaj, só, bors, oregánó, petrezselyemzöld
A Feta sajtot egy nagyobbacska tálban, villa segítségével összetörjük, összenyomkodjuk és közben fokozatosan hozzákavarjuk a joghurtot valamint az olívaolajat, borsozzuk, oregánóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastól hosszában legyaluljuk (a magvas részét hagyjuk ki). Aprított petrezselyemzölddel dúsítjuk.
Jól lehűtve fogyasztjuk.
A főtt tojásokat aprítógépbe teszem, és 3-4 másodperc alatt felaprítom. Teszek hozzá nagyon apróra vágott vöröshagymát, és kacsa vagy libazsírt,mustárt, hogy kenhető legyen. Sózom...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA savanyú káposzta fejet leveleire szedjük, a vastag erezetet levágjuk. A töltelék mennyisége a káposzta fej nagyságától függ. Az uborkát, paprikát, karfiolt, hagymát apróra feld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a sárgarépát és a céklát, majd egy reszelőn reszeljük le. A kapott zöldségkeverékbe reszeljük bele a fokhagymát. Turmixgéppel aprítsuk meg a diót, adjuk hozzá a dará...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vörös-és fokhagymát megdinszteljük, majd beletesszük az összedarabolt gombát, paradicsomot és ízesítjük a citromlével, paradicsompürével, ízesítjük a fűszerekkel. Mielőtt kész le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű