Alapanyagok:
4 szem narancs – vérnaranccsal is jó
fél fej lila hagyma
só, bors
olívaolaj
12 szem olajbogyó
Narancs, olívabogyó, lila hagyma együtt. Nagyon furcsán hangzik, mégis az egyik legjobb saláta, ami létezik: édes, savanyú, sós és nagyon picit csípős, bár a narancslé pácában a hagyma is inkább édeskés lesz.
Az olaszok salátáiban, ahogy más alapételeikben is, az a legjobb, hogy általában csak három íz dominál, de azok annyira jók együtt, hogy többre nincs is szükség. Az arab konyha nagy itáliai hatásai nyomán alakult ez a recept is.
A narancsot megpucolom úgy, hogy előbb a szárát vágom le, így állítom talpra, majd éles késsel lemetszem a fehér és sárga részét is a héjnak úgy, hogy csak a gyümölcshús maradjon. Keresztben vékony szeletekre vágom a narancsot, és egy nagy tálra fektetem mind.
A lila hagymát is nagyon vékony szeletekre vágom, elkeverem az olívaolajjal, a kimagozott olajbogyókkal, sózom és borsozom. Ráöntöm a narancs szeletelése közben összegyűlt levet is. 10 percig állni hagyom, majd egyenletesen a narancsszeletekre halmozom a keveréket.
http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20160226-narancsos-etelek-lencsefozelek-salata-csirke-es-torta.html
A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kis mustárt, majo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk, vékonyra lereszeljük és egy tálba tesszük. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is hozzáreszeljük, megsózzuk, hozzáadjuk a citromleve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A krinolint és az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk és összekeverve egy tálba tesszük. A kefirből öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval, borssal, édesítőszerrel,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűSonkás sajttekercs: a vajat/margarint a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A felaprított petrezselymet is...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes