Alapanyagok:
4 szem narancs – vérnaranccsal is jó
fél fej lila hagyma
só, bors
olívaolaj
12 szem olajbogyó
Narancs, olívabogyó, lila hagyma együtt. Nagyon furcsán hangzik, mégis az egyik legjobb saláta, ami létezik: édes, savanyú, sós és nagyon picit csípős, bár a narancslé pácában a hagyma is inkább édeskés lesz.
Az olaszok salátáiban, ahogy más alapételeikben is, az a legjobb, hogy általában csak három íz dominál, de azok annyira jók együtt, hogy többre nincs is szükség. Az arab konyha nagy itáliai hatásai nyomán alakult ez a recept is.
A narancsot megpucolom úgy, hogy előbb a szárát vágom le, így állítom talpra, majd éles késsel lemetszem a fehér és sárga részét is a héjnak úgy, hogy csak a gyümölcshús maradjon. Keresztben vékony szeletekre vágom a narancsot, és egy nagy tálra fektetem mind.
A lila hagymát is nagyon vékony szeletekre vágom, elkeverem az olívaolajjal, a kimagozott olajbogyókkal, sózom és borsozom. Ráöntöm a narancs szeletelése közben összegyűlt levet is. 10 percig állni hagyom, majd egyenletesen a narancsszeletekre halmozom a keveréket.
Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízzel teli tálba helyezzük a tojásokat (ez segít, hogy szé...
Elkészítési idő:-a hozzávalókat tetszés szerint felaprítjuk és salátás tálba tesszük -meglocsoljuk a balzsamecet +olívaolaj +juharszirup keverékével, -jól elkeverjük -fogyasztásig hűtőben pihen...
Elkészítési idő: 30 perc