1 db kígyóuborka /kb fél kg/ lehet fürtös is
só
cukor
ecet
4-5 gerezd fokhagyma /ki mennyire szereti/
őrölt bors
pirospaprika
Az uborkát alaposan megmosom. A kígyót nem, de a fürtöset meghámozom, majd besózom.
Én nem csavarom ki, hogy ettől legyen leve, ezért kevésbé sózom. A fokhagymát jó apróra vágom, esetleg fokhagymanyomón átnyomom. Hozzáadom az uborkához, majd adok hozzá cukrot és ecetet, annyit, amennyit szeretünk. Kinek-kinek szája íze szerint. Ha van én szoktam néhány karika paprikát /erős paprikát/ is beleszeletelni. Ha elkészült a tetejét megszórom borssal és pirospaprikával.
Aki szereti tejföllel is készítheti.
A Medvesajtot villával össze kell törni, a fokhagymát apróra összevágni és az összes hozzávalót alaposan összekeverni. Akkor a legjobb, ha áll egy éjszakát. Pirítóssal a legfinomab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A megmosott tojásokat keményre főzzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük (vagy húsdarálón kétszer ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a gyümölcsöket, és apróbb kockákra vágjuk. A citrusokról pedig a hártyát (a fehér belső héját) is eltávolítjuk, és csak azután vagdossuk fel. A meggy...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűDen Emmentaler reiben und mit allen Zutaten außer den Champignons mischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Die Champignons waschen und die Stiele herausdrehen. Jeden Champigno...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű