Családireceptkönyv.hu

uborkasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db kígyóuborka /kb fél kg/ lehet fürtös is

cukor
ecet
4-5 gerezd fokhagyma /ki mennyire szereti/
őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:


Az uborkát alaposan megmosom. A kígyót nem, de a fürtöset meghámozom, majd besózom.
Én nem csavarom ki, hogy ettől legyen leve, ezért kevésbé sózom. A fokhagymát jó apróra vágom, esetleg fokhagymanyomón átnyomom. Hozzáadom az uborkához, majd adok hozzá cukrot és ecetet, annyit, amennyit szeretünk. Kinek-kinek szája íze szerint. Ha van én szoktam néhány karika paprikát /erős paprikát/ is beleszeletelni. Ha elkészült a tetejét megszórom borssal és pirospaprikával.
Aki szereti tejföllel is készítheti.

uborkasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttekercs
Sajttekercs

Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Libatepertő és hideg libamáj
Libatepertő és hideg libamáj

A libamájat (erre a célra ún. pecsenyelibamáj nem alkalmas!) leöblítjük, az inakat, hártyákat, hájmaradványokat eltávolítjuk. Az esetleges zöldes epefoltokat kivágjuk, mert keserű...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Tzatziki
Tzatziki

Az uborkát lereszeljük,majd sózás nélkül kinyomkodjuk. Összekeverjük sóval és a többi hozzávalóval.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk