2 tojás
2 evőkanál görög joghurt v. mascarpone
1 nagy csipet só
1 nagy csipet szódabikarbóna
fűszerek ízlés szerint
A tojások sárgáit habosra keverjük a sóval, a joghurttal (v. mascarponéval), a fehérjéket pedig a szódabikarbónával. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
A felvert habot lazán hozzáadjuk a sárgájához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe 4 körbe tesszük a masszát, majd előmelegített 180 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.
Össze fog esni!
1 db kenyérke tápértéke:
61.2 kcal, 1 g CH, 4,1 g fehérje, 4,5 g zsír
A hagymát, fokhagymát és a gyömbért olajban pároljuk meg. Eközben a húst olajban süssük át kissé. A hagymás lábast öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a húst, a spenótot és főzzük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóiból kenyeret dagasztunk. 2. 1-1,5 óra kelesztés után 12 db-ra osztjuk és kézzel kis lepénykéket formázunk belőlük. 3. A tölteléket a tészta felére tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldbabot a fűszerekkel és az olajjal összekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 180 fokon sül kb. 15. percig Lehet hozzá adni fokhagymás tejfeles m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízbe puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük (a kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű