menu

Családireceptkönyv.hu

LENCSELEVES VIRSLIVEL


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 25 dkg lencse (legalább 1 órával a főzés előtt áztassuk be, de akár egész éjszakára is lehet)
• 1 szál sárgarépa
• 1 szál fehérrépa
• 1 közepes vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2-3 babérlevél
• 1 húsleveskocka
• kb. 1 teáskanál (morzsolt) tárkony
• kb. 1/2 teáskanál őrölt bors
• kb. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
• 2-3 dkg zsír vagy olaj
• 2 dl tejföl
• (tárkony)ecet vagy citromlé - ízlés szerint

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítom, kis kockákra, a vöröshagymát finomra aprítom. Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát is megfuttatom benne. Meghintem őrölt paprikával és felengedem kb. másfél liter vízzel. A beáztatott lencsét a leveshez öntöm, sózom, borsozom, babérral, valamint a leveskockával puhulásig főzöm.
Egy fél bögrényit kimerek a már megfőtt levesből (lencsével, zöldség nélkül), botmixerrel pürésítem, majd hozzáadom a tejfölt, és kikeverem kevés forró levessel, végül belekeverem a levesbe. Tárkonnyal, citrommal ízesítem, pár percig lassan főzöm, rövid pihentetés után tálalható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Virslit is adhatunk hozzá, úgy még gazdagabb egytálételt kapunk.

LENCSELEVES VIRSLIVEL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Csípős pirított csirkemáj, sült krumplival
Csípős pirított csirkemáj, sült krumplival

A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomos grillvaj
Paradicsomos grillvaj

vajhoz adjuk az összes hozzávalót. A bazsalikomot apróra vágjuk, és a fokhagymát átnyomjuk. Alaposan összekeverjük, ha kell utána ízesítünk, és már kész is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite” módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Levesben főtt töltelék
Levesben főtt töltelék

Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba, vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom és a levesbe teszem a főzési idő felénél. Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk