Családireceptkönyv.hu

LENCSELEVES VIRSLIVEL


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 25 dkg lencse (legalább 1 órával a főzés előtt áztassuk be, de akár egész éjszakára is lehet)
• 1 szál sárgarépa
• 1 szál fehérrépa
• 1 közepes vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2-3 babérlevél
• 1 húsleveskocka
• kb. 1 teáskanál (morzsolt) tárkony
• kb. 1/2 teáskanál őrölt bors
• kb. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
• 2-3 dkg zsír vagy olaj
• 2 dl tejföl
• (tárkony)ecet vagy citromlé - ízlés szerint

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítom, kis kockákra, a vöröshagymát finomra aprítom. Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát is megfuttatom benne. Meghintem őrölt paprikával és felengedem kb. másfél liter vízzel. A beáztatott lencsét a leveshez öntöm, sózom, borsozom, babérral, valamint a leveskockával puhulásig főzöm.
Egy fél bögrényit kimerek a már megfőtt levesből (lencsével, zöldség nélkül), botmixerrel pürésítem, majd hozzáadom a tejfölt, és kikeverem kevés forró levessel, végül belekeverem a levesbe. Tárkonnyal, citrommal ízesítem, pár percig lassan főzöm, rövid pihentetés után tálalható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Virslit is adhatunk hozzá, úgy még gazdagabb egytálételt kapunk.

LENCSELEVES VIRSLIVEL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Krumpli szalonnával
Krumpli szalonnával

A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát felkarikázzuk, a szalonnát felvágjuk csíkokra. Egy nagyobb serpenyőben zsírt melegítünk. Berakjuk a krumplit, szalonnát és a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töki pompos
Töki pompos

Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a sót. Alaposan összedolgozzuk, letakarva 20 percig pihentetjük. Ez után, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A tejfölt kikeverj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fetasajttal töltött rántott gomba
Fetasajttal töltött rántott gomba

A gombákat megtisztítjuk, szárukat kivágjuk. Megtöltjük a gombafejeket fetasajttal (jól belenyomkodjuk). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk a töltött gombafejeket, majd m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal töltött rizsfasírt
Sajttal töltött rizsfasírt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk