33 dkg fokhagyma
3 dl 96% os alkohol ( gyógyszertárban kapható)
Egy kis üveg,aminek a tetején van cseppentő is.
Gyógyszertárba beszerezhető.
33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk vagy ledaráljuk húsdarálón.
Majd 10 napig áztatjuk 3 dl 96%-os gyógyszertárban kapható
alkoholban és lezárt üvegben tartjuk.
Közben naponta egyszer felrázzuk.
Ezt követően a pépet tiszta ruhán át szűrjük és kis üvegbe tesszük. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.
Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében
vagy vízben elkeverve.
Adagolása:
Reggel- Délben- Este
1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani.
7 évig nem kell megismételni a kúrát.
Ezt a receptet Kínában ősidők óta ismerik és használják . Magam egy újságban láttam meg 10 éve és hatásosan alkalmaztam a férjemmel együtt.
Sima orrcseppes üvegbe tároltam és a hűtőben eláll.
A konzervek levét leöntjük. Az ananászszeleteket a tányérokon a megfelelő formára rakjuk. A halat ráhalmozzuk, végül pedig a kesudióval díszítjük.
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tölcséreket keménypapírból tekerjük és ragasszuk össze, én ezt celluxszal ragasztottam össze. Majd alufóliába betekertem őket. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíros tejet vagy joghurtot felmelegítem 35-40 fokra. Leveszem a tűzről. Elkeverem benne a sót és belecsorgatom az ecetet, miközben lassan keverem. 20 percig áll, közben szépe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűhttp://izemlekek.blogspot.hu/2014/01/kakaos-csiga-az-orok-gyerek-kedvenc.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű