Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Értisztító fokhagyma tinktúra


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


33 dkg fokhagyma
3 dl 96% os alkohol ( gyógyszertárban kapható)
Egy kis üveg,aminek a tetején van cseppentő is.
Gyógyszertárba beszerezhető.

Elkészítés:


33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk vagy ledaráljuk húsdarálón.
Majd 10 napig áztatjuk 3 dl 96%-os gyógyszertárban kapható
alkoholban és lezárt üvegben tartjuk.
Közben naponta egyszer felrázzuk.
Ezt követően a pépet tiszta ruhán át szűrjük és kis üvegbe tesszük. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.
Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében
vagy vízben elkeverve.
Adagolása:

Reggel- Délben- Este

1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani.
7 évig nem kell megismételni a kúrát.
Ezt a receptet Kínában ősidők óta ismerik és használják . Magam egy újságban láttam meg 10 éve és hatásosan alkalmaztam a férjemmel együtt.
Sima orrcseppes üvegbe tároltam és a hűtőben eláll.

Értisztító fokhagyma tinktúra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús
Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús

A hagymát és gombát felszeleteljük, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és kihűtjük. A mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot felkockázzuk és összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumpli (Burgonya ) sajttal rántva
Krumpli (Burgonya ) sajttal rántva

-A burgonyákat pucoljuk ,szeleteljük Megmossuk, vagy kicsit áztatjuk váltott hideg vízben. -Panírozás előtt sózzuk, esetleg borsozzuk, vagy megszórhatjuk steak fűszerrel is. -...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
BOLOGNAI RAKOTT KRUMPLI
BOLOGNAI RAKOTT KRUMPLI

A hagymát felkockázom, a zöldségeket lereszelem és kevés olajon együtt párolom. Hozzáadom a darált húst, sót, borsot, fűszereket és a fokhagymát, majd fehéredésig párolom együtt. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás sajtos krumplilepény
Sonkás sajtos krumplilepény

A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl rag...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk