50 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
só, bors
10 dkg sajt, 4 tojás
pici margarin, low carb zsemlemorzsa
A zöldbabot előfőzöm (ne legyen túl puha) sós, fokhagymás vízben.
A tojásokat habosra felverem és beleteszem a reszelt sajt felét. Egy jénai tálat vajjal kikenek, zsemlemorzsával meghintek. Majd beleteszem a zöldbabot, ráöntöm a sajtos tojást. A tetejére ráteszem a maradék reszelt sajtot és 180 fokos sütőben szép pirosra megsütöm (kb. 20 perc alatt).
Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk hozzá.
Kuktában előfőzöm a hasaalja szalonnát (megabálom) a fenti hozzávalókkal, miután megfőtt nagyobb darabokra vágom, bevagdosom tetejét, forró zsírban megsütöm, piros, ropogósra.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesIgyekszem összegyűjteni a lehetőségeket, milyen jellegű (kiadós és egészséges) ételeket lehet enni reggelire, ebédre, vacsorára és a kisebb étkezésekre. Ezután egy hétre előre...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összetevőket összekavarjuk, majd tepsiben vagy muffinformában előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A végeredmény egy habkönnyű desszert!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat alaposan megtisztítjuk és ledaráljuk – de késsel is szétkaparhatjuk. A hozzávalókat összekeverjük, és egy teflon formában (őzgerinc-, alagút, de kuglófforma is lehet). 220...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű