2-3 kg éppen aktuális friss gyümölcs
víz
cukor, de elhagyható
a gyümölcsöket megtisztítva, magtalanítva hámozva... félig megrakunk egy nagyobb méretű fazekat... felöntjük vízzel..... felforraljuk, sőt szétfőzzük a gyümölcsöket....botmixerrel mixeljük... itt lehet szabályozni a sűrűséget... ha kell még lehet hozzá adni vizet... most kell a szánk íze szerint adni a cukrot is...még egyszer alaposan felfőzzük... az üvegeket kifőzni... még melegen mehet bele a gyümölcslé...lezárjuk... 10 percre fejre kell állítani az üvegeket.... száraz dunsztba ki kell hűteni és mehet a kamra polcra...
Most, hogy a végén ránézek a listára, most látom át igazán az arányokat, miből mennyit ettünk: rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, elég sok hüvelyest, gabonát, megfelelő mennyiségű egé...
Elkészítési idő:A hagymát megfuttatjuk az olajon, megszórom őrölt paprikával, majd rádobom a felkockázott krumplit. Átkeverem, felöntöm vízzel. sózom, borsozom, ízesítem köménnyel és egy gerezd fo...
Elkészítési idő: 1 óra