50-70 dkg burgonya
30-40 dkg liszt
só
25 dkg juhtúró
25 dkg tejföl
20 dkg szalonna
metélőhagyma
Juhtúrós sztrapacska
A sztrapacska recept: Kb 60-70 dkg krumplit nyersen lereszelni apró lyukú reszelőn. Hozzáadni 30-40 dkg lisztet, sózni. Kicsit keményebb tésztát készíteni, majd forró, sós vízben kiszaggatni. Ha kész forró vízzel leöblíteni. Közben kikeverünk 25 dkg juhtúrót 25 dkg tejföllel. A leöblített galuskát összekeverni a juhtúrós tejföllel, egy kevés főzővizet hozzáönteni. Szalonnát pirítani a tetejére, majd snidlinggel, vagy lilahagymával, póréval díszíteni, ízesíteni. Van aki a galuskát megforgatja a szalonna zsírjában, majd utána keveri össze a juhtúróval, én a fentiek szerint készítem. Jó étvágyat!
Elkészítési mód: A 4 tömlős sajtkrémet nyomjuk bele egy mély edénybe, majd vágjuk apró darabokra és keverjük össze snidlinggel. A 4 összenyomott gerezd fokhagymát is keverjük bele...
Elkészítési idő:A lisztet egy nagy tálba mérjük, és közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. Ide öntjük a langyosra melegített tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzászórjuk a cukrot is,...
Elkészítési idő:-tejet + tojást össze keverjük - majd belekeverjük a Palacsintaport és legvégén hozzáadunk - - 1 kanál olajat -jól össze keverjük és már lehet sütni -nem kell olajjal meg...
Elkészítési idő: 20