Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50-70 dkg burgonya
30-40 dkg liszt

25 dkg juhtúró
25 dkg tejföl
20 dkg szalonna
metélőhagyma

Elkészítés:


Juhtúrós sztrapacska

A sztrapacska recept: Kb 60-70 dkg krumplit nyersen lereszelni apró lyukú reszelőn. Hozzáadni 30-40 dkg lisztet, sózni. Kicsit keményebb tésztát készíteni, majd forró, sós vízben kiszaggatni. Ha kész forró vízzel leöblíteni. Közben kikeverünk 25 dkg juhtúrót 25 dkg tejföllel. A leöblített galuskát összekeverni a juhtúrós tejföllel, egy kevés főzővizet hozzáönteni. Szalonnát pirítani a tetejére, majd snidlinggel, vagy lilahagymával, póréval díszíteni, ízesíteni. Van aki a galuskát megforgatja a szalonna zsírjában, majd utána keveri össze a juhtúróval, én a fentiek szerint készítem. Jó étvágyat!

Juhtúrós sztrapacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar „Étvágygerjesztő előétel.”
„Étvágygerjesztő előétel.”

Elkészítési mód: A 4 tömlős sajtkrémet nyomjuk bele egy mély edénybe, majd vágjuk apró darabokra és keverjük össze snidlinggel. A 4 összenyomott gerezd fokhagymát is keverjük bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarkedli
Tarkedli

A lisztet egy nagy tálba mérjük, és közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. Ide öntjük a langyosra melegített tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzászórjuk a cukrot is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vékony palacsinta-Palacsinta porból
Vékony palacsinta-Palacsinta porból

-tejet + tojást össze keverjük - majd belekeverjük a Palacsintaport és legvégén hozzáadunk - - 1 kanál olajat -jól össze keverjük és már lehet sütni -nem kell olajjal meg...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk