Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50-70 dkg burgonya
30-40 dkg liszt

25 dkg juhtúró
25 dkg tejföl
20 dkg szalonna
metélőhagyma

Elkészítés:


Juhtúrós sztrapacska

A sztrapacska recept: Kb 60-70 dkg krumplit nyersen lereszelni apró lyukú reszelőn. Hozzáadni 30-40 dkg lisztet, sózni. Kicsit keményebb tésztát készíteni, majd forró, sós vízben kiszaggatni. Ha kész forró vízzel leöblíteni. Közben kikeverünk 25 dkg juhtúrót 25 dkg tejföllel. A leöblített galuskát összekeverni a juhtúrós tejföllel, egy kevés főzővizet hozzáönteni. Szalonnát pirítani a tetejére, majd snidlinggel, vagy lilahagymával, póréval díszíteni, ízesíteni. Van aki a galuskát megforgatja a szalonna zsírjában, majd utána keveri össze a juhtúróval, én a fentiek szerint készítem. Jó étvágyat!

Juhtúrós sztrapacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásos sűlt paprika
Tojásos sűlt paprika

Kevés zsírt melegítem, belerakom az összevágott paprikát. Amikor megpuhúlt ráöntöm a felvert megsózott tojásokat. Addig keverem amíg a tojás megsűl.

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutella házilag”
Nutella házilag”

A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürdőben olvas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapaprikás galuskával
Gombapaprikás galuskával

A kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospapri...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk