Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tojásos - májas szelet hidegen is


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj
6 főtt tojás
6 nyers tojás
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítés:


A májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vagdossuk és belekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A nyers tojásokat felverjük, fűszerezzük és ráöntjük a májas keverékre. Kiolajozott sütőformába öntjük a keveréket és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-fokhagymás lepény bögrésen
Sajtos-fokhagymás lepény bögrésen

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Póréhagymás quiche
Póréhagymás quiche

A lisztet és a sót robotgép táljába mérjük, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és morzsás állagúra dolgoztatjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Folpakba csoma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott camembert áfonyával
Rántott camembert áfonyával

1 A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre. 2 Egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a toj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojással töltött sajtos sült krumpli
Tojással töltött sajtos sült krumpli

A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk