Családireceptkönyv.hu

Rántott sajtgolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tojás
Sajt liszt

Elkészítés:


Krisztina Sebőkné Gyarmati Szia! Az én receptem még sosem hagyott cserben, nagyon egyszerű: 30 dkg reszelt sajthoz hozzáadok 1 evőkanál lisztet( nem tévedés, nem kell több) és 1 egész tojást, az egészet összegyúrom kézzel -kicsit ragad, de teljesen jól formázható- kicsi golyókat formázok belőle, egy mélyebb tányérra, vagy tálra kb.2 evőkanál zsemlemorzsát szórok, beledobálom a golyókat, megrázom a tálat, hogy mindegyik oldaluk morzsás legyen és forró olajban kisütöm. Elég kicsiket szoktam csinálni, így kb. 30 darab lesz nekem belőle. Általában duplázom a mennyiséget, mert nagyon jól fagyasztható, berakom nyersen a golyókat a fagyóba és ki sem kell engedniük, fagyosan bármikor frissen lehet sütni. Ezért szinte mindig van a fagyasztómban. Sót nem szoktam tenni bele, nekünk elég sós így is ..de egy kis fehérbors, reszelt szerecsendió nagyon feldobja az ízét, már aki szereti, jaaa és egy kis füstölt sajt sem rontja el....😉

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Medvehagymás-márványsajtos omlett
Medvehagymás-márványsajtos omlett

Verd feltojásfehérjét, amíg kissé habos nem lesz, add hozzá az összemorzsolt márványsajtot. Nyomkodd szét a márványsajtot a tojásfehérjében, mert össze fog tapadni. Adj hozzá 2 evő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Kukorica főzése
Kukorica főzése

Megtisztítjuk a kukoricát: a legkülső leveleket és a kukociaselymet eldobjuk, a többit megtartjuk. A félretett levelek felével kibélelünk egy fazekat. Ráfektetjük a csöveket, ha n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pirított sertésmáj
Pirított sertésmáj

1. A sertésmájat alaposan megtisztogatom a hártyáktól, kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágom, majd addig áztatom, mindig cserélve rajta a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Nyersanyag főételhez
Nyersanyag főételhez

A zöldhagymát megmossuk, finomra vágjuk, zománcozott lábasba tesszük, és megsózzuk. Hozzáadjuk a felaprított sóskát, a spenótot, a zsenge csalánleveleket és összekeverjük. Leöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk