Tojás
Sajt liszt
Krisztina Sebőkné Gyarmati Szia! Az én receptem még sosem hagyott cserben, nagyon egyszerű: 30 dkg reszelt sajthoz hozzáadok 1 evőkanál lisztet( nem tévedés, nem kell több) és 1 egész tojást, az egészet összegyúrom kézzel -kicsit ragad, de teljesen jól formázható- kicsi golyókat formázok belőle, egy mélyebb tányérra, vagy tálra kb.2 evőkanál zsemlemorzsát szórok, beledobálom a golyókat, megrázom a tálat, hogy mindegyik oldaluk morzsás legyen és forró olajban kisütöm. Elég kicsiket szoktam csinálni, így kb. 30 darab lesz nekem belőle. Általában duplázom a mennyiséget, mert nagyon jól fagyasztható, berakom nyersen a golyókat a fagyóba és ki sem kell engedniük, fagyosan bármikor frissen lehet sütni. Ezért szinte mindig van a fagyasztómban. Sót nem szoktam tenni bele, nekünk elég sós így is ..de egy kis fehérbors, reszelt szerecsendió nagyon feldobja az ízét, már aki szereti, jaaa és egy kis füstölt sajt sem rontja el....😉
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem, megmosom, és sós vízben megfőzöm. Ez idő alatt a prézlit megpirítom, majd a megfőtt karfiolt beleszedem, rázogatva összekeverem. Tálalásnál porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyros fűszerkeverék nélkülözhetetlen alapja a közkedvelt görög ételnek, a gyrosnak. Egyszerű, mindennapos fűszerekből könnyen összeállítható otthon is. Az otthoni változatban a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű