50 dkg gomba
1 kis vöröshagyma
2 dl tejszín
só
őrölt fehérbors
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
1 teáskanál apróra vágott zsályalevél
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál hideg vaj
a gombóchoz:
50 dkg áttört, főtt krumpli
20 dkg liszt
2 tojás
1/2 dl víz
2 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
3 kávéskanál só
csipetnyi reszelt szerecsendió
a sütéshez: olaj
A gombóchoz az élesztőt a vízbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, aztán megvárjuk, hogy az élesztő felfusson. A krumplihoz adjuk
a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojást és a fűszereket. A tésztát egy óra hosszat meleg helyen kelesztjük.
A gombához 1 evőkanál olajban üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor megszórjuk a friss fűszerekkel, felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat.
A megkelt tésztából vizes kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket. A megsült gombócokat a fűszeres gombával tálaljuk.
Vastag aljú edénybe kb. 5 dkg vajat és 2 evőkanál olajat vagy kókuszzsírt teszünk. Megpirítjuk benne a szalonnát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a salottát és a g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra (ha van légkeveréses opció, azt is állítsuk be). 2. Egy tálba öntsük a zabpelyhet, kókuszforgácsot és magokat, míg egy másik tálban keverjük öss...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű220C-on kb. 25'
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű