1 l kókusztej
probiotikum
1 ek zselatin
egy kicsi hideg víz
csipet kókuszvirágcukor
+ kevés gyümölcs, eritrit, vanília
1 liter kókusztejet (cocmasból is jó) felmelegítettem, de nem forraltam. Hozzáadtam egy adag probiotikumot aztán 1 ek zselatint elkevertem egy kicsi hideg vízben és azt is beleöntöttem. Most nem tettem bele, de legközelebb egy csipet cukrot is fogok. (Nem kell kitérni a hitetekből, csak 1 csipet 1 literhez az semmi.)
Mindezt jól záródó műanyag dobozba tettem azonnal míg meleg volt és bebugyoláltam az ágyamban a takarómmal.
Éjjel én alszom az ágyamban nappal pedig a kókuszjoghurt. :D
10-12 óra múlva kivettem, összekevertem és betettem a hűtőbe. Zselatinos remegős állaga lett amit össze botmixereztem egy citrom levével. Nagyon jó lett.
Természetesen ízesíthetitek kevés gyümivel, eritrittel, vaníliával vagy amivel akarjátok, de az a legjobb ha csak citrommal, mint én.
A következő adagot már nem probival oltjuk majd be hanem ebből a kész joghurtból kiveszünk 1,5- 2dl-t és azt tesszük majd a meleg kókusztejbe. Szóval csak egy adag probira van szükségünk az indulásnál.
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnyhén megpirítjuk a kardamomot, az ánizskapormagot, a római köményt és a koriandermagot, majd a borssal és a fahéjjal együtt megőröljük és átszitáljuk. Hozzáadjuk a többi alapanya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrašno pomiješajte sa soli, praškom za pecivo i dodajte na listiće narezan hladan maslac. 2. Električnom miješalicom izmiješajte sastojke u zrnatu smjesu te na kraju dodajte kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű