Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tortilla házilag


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Öntet

2 dl tejföl
2 ek tej
1 tk mexikói fűszerkeverék

Töltelék

0.5 fej jégsaláta
2 db nagy paradicsom
0.5 db piros húsos paprika
1 fej lilahagyma
0.5 csokor csokor snidling
1 tk tengeri só kristály
1 ek olívaolaj
3 dl natúr joghurt
1 tk mexikói fűszerkeverék
30 dkg pácolt csirkemell filé
só (kevés)

4 db lepény tésztájához

20 dkg kukoricaliszt és búzaliszt vegyesen
2 mokkáskanál só
0.75 dl langyos víz (kb.)

Elkészítés:


Az öntethez valókat összekeverjük, lehűtjük.

A töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk a hozzávalókat, egy tálkába szabdaljuk ollóval a snidlinget, a lilahagymát szálára, a paprikát, paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, mindet összekeverjük, tengeri só szemcséket hintünk rá. Letakarjuk, hűtőbe tesszük.

A fűszerolajos páctól lecsepegtetjük a fél-kisujjnyira vágott csibemell csíkokat, száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, enyhén megsózzuk, félretesszük.

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 4 cipóra osztjuk, alaposan kilisztezett felületen kb. 20 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Felforrósítjuk a kerámia serpenyőt és zsiradék nélkül mindkét oldalukat pirosasra, hólyagosra sütjük. Tálaláskor a meleg tésztára halmozzuk a hideg salátát, a felforrósított húst, meglocsoljuk az ízes öntettel. Feltekerjük, a végüket papírba csomagolva tálaljuk, zöldfűszerekkel illatosítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Otthon is könnyen, gyorsan elkészíthető – akár maradék sült felhasználásával a friss zöldségekben dús tésztatekercs. Az öntet ízét alkalmanként különböző fűszerekkel tehetjük változatosabbá. A zöldségeket is variálhatjuk. A házi készítésű üres tészta jól bírja a fagyasztást, így legközelebb már csak átmelegíteni és tölteni kell.

Tortilla házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldség alaplé
Zöldség alaplé

Mérjük ki a hozzávalókat. Hámozzuk meg, mossuk le a zöldségeket, és nagyjából egyforma darabokra vágjuk fel - a vöröshagymát elég félbevágni. Most mérjük ki a lábasba a recep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

A tojást,a tejet és a sót összekeverjük,utána adagoljuk hozzá a lisztet,amíg sűrű tésztát kapunk. Végül a szódát adjuk hozzá, amíg jó híg palacsinta tésztát kapunk. Palacsintasüt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Velencei aprópecsenye
Velencei aprópecsenye

A húst 5 centis csíkokra vágjuk és MAGGI Húsvarázs ételízesítővel befűszerezzük, majd az olajban megsütjük. Utána az olajban a borsót megfuttatjuk és leöntjük a 2 dl vízben feloldo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Krémes francia rakott burgonya
Krémes francia rakott burgonya

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk