Öntet
2 dl tejföl
2 ek tej
1 tk mexikói fűszerkeverék
Töltelék
0.5 fej jégsaláta
2 db nagy paradicsom
0.5 db piros húsos paprika
1 fej lilahagyma
0.5 csokor csokor snidling
1 tk tengeri só kristály
1 ek olívaolaj
3 dl natúr joghurt
1 tk mexikói fűszerkeverék
30 dkg pácolt csirkemell filé
só (kevés)
4 db lepény tésztájához
20 dkg kukoricaliszt és búzaliszt vegyesen
2 mokkáskanál só
0.75 dl langyos víz (kb.)
Az öntethez valókat összekeverjük, lehűtjük.
A töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk a hozzávalókat, egy tálkába szabdaljuk ollóval a snidlinget, a lilahagymát szálára, a paprikát, paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, mindet összekeverjük, tengeri só szemcséket hintünk rá. Letakarjuk, hűtőbe tesszük.
A fűszerolajos páctól lecsepegtetjük a fél-kisujjnyira vágott csibemell csíkokat, száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, enyhén megsózzuk, félretesszük.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 4 cipóra osztjuk, alaposan kilisztezett felületen kb. 20 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Felforrósítjuk a kerámia serpenyőt és zsiradék nélkül mindkét oldalukat pirosasra, hólyagosra sütjük. Tálaláskor a meleg tésztára halmozzuk a hideg salátát, a felforrósított húst, meglocsoljuk az ízes öntettel. Feltekerjük, a végüket papírba csomagolva tálaljuk, zöldfűszerekkel illatosítjuk.
Otthon is könnyen, gyorsan elkészíthető – akár maradék sült felhasználásával a friss zöldségekben dús tésztatekercs. Az öntet ízét alkalmanként különböző fűszerekkel tehetjük változatosabbá. A zöldségeket is variálhatjuk. A házi készítésű üres tészta jól bírja a fagyasztást, így legközelebb már csak átmelegíteni és tölteni kell.
A tésztát kivajazott pite sütőformába helyezzük, majd egy sütőpapírt teszünk rá és nehezékként száraz babot vagy lencsét öntünk rá, így sütjük elő 180 fokon 5-7 percig. A töltelék...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, villával összenyomjuk, a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a mustárt, sót, borsot adunk hozzá és jól összedolgozzuk, majd megszórjuk pe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétvál...
Elkészítési idő: 105 Nehézség: NehézKezdd azzal, hogy alaposan megmosod az összes zöldséget hideg folyó víz alatt. Hámozd meg a répát, a paszternákot, a petrezselymet és a kohlrabit. Valamint pucold meg a hagymát, f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű