menu

Családireceptkönyv.hu

Lilahagymalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 – 6 db lilahagyma
3 ek barnacukor
10 dkg vaj
0,5 dl édes vörösbor
4 evőkanál olivaolaj
1 tk chilipehely
2 db babérlevél
3 tk színes bors
1 tk kakukkfű

Elkészítés:


Karamellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük.
Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olívaolajat, a chilit, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és a borsot.
Amint kezd a hagyma összeesni, leöntjük a vörösborral, és lefedve tovább pároljuk.
Addig pároljuk, amíg a hagyma tökéletesen megpuhul, illetve elkezd szétesni.
Hagyjuk kihűlni, és máris üvegekbe tehetjük, szárazdunsztba állíthatjuk, vagy azonnal fogyaszthatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az a legjobb a lilahagymalekvárban, hogy évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetjük, hiszen lilahagymát mindig kapunk a boltban. Tökéletes választás húsok mellé, de akár pirítósra kenve is, sokoldalúságának köszönhetően nálunk biztosan nem maradhat el a karácsonyi asztalról sem. Rövid idő alatt elkészíthető, nem igényel semmilyen bonyolult procedúrát

Lilahagymalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Borsópörkölt-virslivel
Borsópörkölt-virslivel

A hagymával,fokhagymával,paprikával,paradicsommal--pörköltalapot készítek,ízesítem. Öntök rá egy nagy pohár vizet-- kb. 5-7 percet főzöm,hogy kicsit összeérjen. A borsót,virslit...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reggeli/Zabkása (fitness)
Reggeli/Zabkása (fitness)

Melegítsük fel a tejet vigyázva arra, hogy ne égjen le. Mielőtt forr (azaz gyöngyözik) adjuk hozzá a zabpelyhet. Kevergessük, amíg sűrű lesz, majd adjuk hozzá a joghurtot, illetve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lepénykenyér serpenyőben
Lepénykenyér serpenyőben

A hozzávalókból bedagasztom a kenyértésztát. Lehet géppel, vagy akár kézzel is. Pizzatészta keménységűnek kell lennie. Letakarom és kb. 30 percig pihenni hagyom. Ezután 6-8 darabba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Meddig jó az étel a hűtőszekrényben?
Meddig jó az étel a hűtőszekrényben?

A készétel maximum 2 órán át tartható a konyhapulton. Ez idő alatt kellemesen lehűl és már hűthető. Ennek azért is van jelentősége, mert a meleg étel gőzölög a hűtőben. A gőz lecsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk