30 dkg liszt
30 dkg krumpli
2 tojás
2,5 dkg friss élesztő
1,5 dl langyos tej
5 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, majd megtisztítjuk. A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A krumplit a liszthez reszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az élesztős tejet és a reszelt fokhagymát. Robotgép dagasztóspiráljával az egészet sima tésztává gyúrjuk. Letakarva 30-40 percig kelesztjük. Ezután 12 egyforma nagyságú gombócra osztjuk, és megolajozott kézzel tenyérnyi korongokká lapítjuk. Tapadásmentes serpenyőben, a felhevített olajon a lángosok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Fogyaszthatjuk forrón és hidegen is. Tálalhatjuk köretként mártásos fogások mellé vagy önállóan tejföllel, sajttal.
A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, a reszelt fokhagymával és a finomra vágott petr...
Elkészítési idő:két összmarék friss útifűlevelet ledarálok vagy összeturmixolok. Ezt a pépet összefőzöm 30 dkg nádcukorral és 25 dkg valódi mézzel. Kevés vizet adok hozzá, hogy oda ne égjen. Fol...
Elkészítési idő:A reszelt sajtot a fehérjével sóval összegyúrjuk,golyókat formázunk,zsemlemorzsába megforgatjuk forró olajba sütjük. Ne rakjunk sokat az olajba mert megnőnek.
Elkészítési idő: