Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karfiolkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögre felaprított karfiol
2 tojás
1 evőkanál zöldbanánliszt
só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.
2. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.
3. Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
4. Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből. (Vigyázz, ne legyen túl vékony, mert akkor nem tudod megfordítani.)
5. Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát.
6. Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.
7. Tálald pirított csirkecsíkokkal, és zöldségekkel.

Karfiolkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töpörtyűkrém
Töpörtyűkrém

A töpörtyűt és a négyfelé vágott vöröshagymát húsdarálón krémes állagúra daráljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mustárral ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Kenyérre, vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Camembert sajt diós panírban, áfonyával
Camembert sajt diós panírban, áfonyával

1. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Májgombóc
Májgombóc

A májat megkaparjuk NEM ÉLES késsel, öszekeverjük a sóval, borssal, tojással, zsemlemorzsával, olajjal és reszelt hagymával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Provence füszerkeverék
Provence füszerkeverék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk