Családireceptkönyv.hu

Karfiolkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögre felaprított karfiol
2 tojás
1 evőkanál zöldbanánliszt
só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.
2. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.
3. Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
4. Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből. (Vigyázz, ne legyen túl vékony, mert akkor nem tudod megfordítani.)
5. Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát.
6. Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.
7. Tálald pirított csirkecsíkokkal, és zöldségekkel.

Karfiolkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Piadina(megcsinálni)
Piadina(megcsinálni)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1061602737216113&set=pcb.670873189718801&type=3&theater

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi sajt, ahogyan én készítem…
Házi sajt, ahogyan én készítem…

Elkészítés: Végy egy nagy fazekat, tedd bele a jól összetört túrót, önts hozzá a tejet, enyhén sózd meg, löttyints hozzá 1 evőkanál 10 %-os ecetet, és hevíts forrpontig. Lassan ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott sonka - OK
Rántott sonka - OK

1. A sonkát vágd félcentis szeletekre és azokat áztasd be tejbe fél-egy órára. (Ha kell, félidőben rakd át a húsok halmát, hogy a tej mindenhol jól érje a szeleteket.) 2. A son...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túró házilag
Túró házilag

A zsíros tejet vagy joghurtot felmelegítem 35-40 fokra. Leveszem a tűzről. Elkeverem benne a sót és belecsorgatom az ecetet, miközben lassan keverem. 20 percig áll, közben szépe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk