Családireceptkönyv.hu

Virslis-sajtos lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db tojás
150 g joghurt
100 g tejföl
150 g búzaliszt
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 csipet bors
0.5 mokkáskanál fokhagymapor
20 dkg trappista sajt
20 dkg virsli

Elkészítés:


A tojásokhoz adjuk a joghurtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a karikára vágott virslit. Egy tepsit kikenünk olajjal, majd belesimítjuk a masszát. Nálam a tepsi mérete: 26x21 cm és 6 cm magas. Előmelegített, 180 C fokos sütőben arany barnára sütjük.

Virslis-sajtos lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Kíni édes-csípős máz
Kíni édes-csípős máz

A hozzávalókat egy tálban kikeverjük csomómentesre, és ebbe a masszába forgatjuk a kisült, még forró csirkemell falatkákat.

Elkészítési idő: 10 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Fokhagymakrém
Fokhagymakrém

Meghámozzuk a fokhagymagerezdeket, majd összeturmixoljuk az olajjal, végül belekeverjük a sót. Jól záródó kis üvegben, hűtőben tároljuk. Friss vagy pirított kenyérre nagyon vékony...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virsliből polip
Virsliből polip

A virsliket félbe vágjuk. Az íves végét bevágom, ezek lesznek a csápok. A lisztből, tojásból, tejből és sütőporból sűrű masszát kavarok és a vágott végét belemártom. Ez lesz a fej....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levéltetvek ellen a legegyszerűbb és leghatékonyabb
Levéltetvek ellen a legegyszerűbb és leghatékonyabb

Keverjük össze a vizet, a cukrot, az ecetet és a mosogatószert, majd tegyük egy szórófejes flakonba. Permetezzük a növényre. Ismételjük meg egyszer-kétszer. A tetvek és az őket 'go...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk