2 db tojás
150 g joghurt
100 g tejföl
150 g búzaliszt
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 csipet bors
0.5 mokkáskanál fokhagymapor
20 dkg trappista sajt
20 dkg virsli
A tojásokhoz adjuk a joghurtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a karikára vágott virslit. Egy tepsit kikenünk olajjal, majd belesimítjuk a masszát. Nálam a tepsi mérete: 26x21 cm és 6 cm magas. Előmelegített, 180 C fokos sütőben arany barnára sütjük.
A hozzávalókat egy tálban kikeverjük csomómentesre, és ebbe a masszába forgatjuk a kisült, még forró csirkemell falatkákat.
Elkészítési idő: 10 min Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a fokhagymagerezdeket, majd összeturmixoljuk az olajjal, végül belekeverjük a sót. Jól záródó kis üvegben, hűtőben tároljuk. Friss vagy pirított kenyérre nagyon vékony...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA virsliket félbe vágjuk. Az íves végét bevágom, ezek lesznek a csápok. A lisztből, tojásból, tejből és sütőporból sűrű masszát kavarok és a vágott végét belemártom. Ez lesz a fej....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a vizet, a cukrot, az ecetet és a mosogatószert, majd tegyük egy szórófejes flakonba. Permetezzük a növényre. Ismételjük meg egyszer-kétszer. A tetvek és az őket 'go...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű