1 fél bagett
olívaolaj
lapkasajt, trappistasajt
2-3 tojás
baconszeletek
só
A bagett belsejét kivájjuk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk. Beleteszünk 1 szelet lapkasajtot, ráöntjük a megsózott felvert tojást (amelybe belekevertük a bagett belét). Tetejére helyezünk 1 szelet bacont, majd reszelt sajttal meghintjük.
Tepsibe téve grillfokozaton szép pirosra sütjük. Kívül ropogós, belül finom krémes lesz!
Bármilyen zöldséggel (paprika, paradicsom, hagyma) remek reggeli vagy vacsora.
A készétel maximum 2 órán át tartható a konyhapulton. Ez idő alatt kellemesen lehűl és már hűthető. Ennek azért is van jelentősége, mert a meleg étel gőzölög a hűtőben. A gőz lecsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Egy kerámia tepsit kivajazunk és beletesszük a megfőzött karfiolt Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: NehézA paradicsomot, paprikát, hagymákat olajjal és a sóval felteszem főni. Mielőtt összemixeltem beleraktam a fűszereket és a cukrot. Ezekkel együtt még főztem 5 percet. Amennyire csa...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: Könnyű