2 liter házi tej
1,5-2 kk citromsav
1 ek tengeri só
2 liter házi tejet felforralunk lassú tűznél és mikor kezd felhabzani, akkor elzárjuk és beleteszünk 1,5 -2 kávés kanál citromsavat és egy evőkanál tengeri sót , én tettem bele kicsi kurkumát,hogy sárgás színe legyen.Aztán fedőt rá és hagyjuk állni 5 percet.Aztán szétválik az író és a túró egymástól elvágjuk a lében késsel és aztán szitán vagy gézdarabon átöntjük,hogy a leve lecsorogjon.Felkötjük,hogy csöpögjön ki belőle a leve.Fél óra múlva már kiveheted és akár eheted is.Én egy kis tálba tettem gézestül és tettem rá súlyt reggelig hagytam. Most kóstoltuk, és hasonló,mint a gomolya sajt.Nagyon finom.Egészségetekre.
Ez egy 40X20 cm vágódeszkán van , sajna nem mértük le , szerintem 38-40 dkg lehet a súlya.
A tejből a búzadarával és 4 kanál cukorral tejbegrízt főzünk. Ha kihűlt hozzátesszük a túrót a 3 kanál cukrot és 2 cs. vaníliás cukrot. Olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát amelybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTócsnit készítünk a szokásos módon csak nagyobbakba Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeletelt kenyérből kis pohár segítségével készíts köröket – ahogyan azt a pogácsánál is szoktuk.Vajazd ki a muffin sütőt és tedd az aljára a kenyereket.Piríts egy kis szalonnát va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsíron a hagymát megpirítjuk. Hozzá adjuk a krumplit. Azt is egy egy kicsit piritjuk. hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel hogy ne látszódjon ki a krumpli. ha puha kész. K...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Nehéz