2 liter házi tej
1,5-2 kk citromsav
1 ek tengeri só
2 liter házi tejet felforralunk lassú tűznél és mikor kezd felhabzani, akkor elzárjuk és beleteszünk 1,5 -2 kávés kanál citromsavat és egy evőkanál tengeri sót , én tettem bele kicsi kurkumát,hogy sárgás színe legyen.Aztán fedőt rá és hagyjuk állni 5 percet.Aztán szétválik az író és a túró egymástól elvágjuk a lében késsel és aztán szitán vagy gézdarabon átöntjük,hogy a leve lecsorogjon.Felkötjük,hogy csöpögjön ki belőle a leve.Fél óra múlva már kiveheted és akár eheted is.Én egy kis tálba tettem gézestül és tettem rá súlyt reggelig hagytam. Most kóstoltuk, és hasonló,mint a gomolya sajt.Nagyon finom.Egészségetekre.
Ez egy 40X20 cm vágódeszkán van , sajna nem mértük le , szerintem 38-40 dkg lehet a súlya.
1. Vettem egy kis kenyeret, hosszában 3 csíkban elvágtam, egészen a héjáig, és keresztben is bekockáztam, majd vajjal körbe kentem, és fóliával együtt tepsibe tettem. 2. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval és annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható masszát kapjunk. Krém A krémhez a lisztet először kevés tejj...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűMegsutottem ket ceklat alufoliaba csavarva, sutoben. (A recept fott ceklat ir, de en jobban szeretem az izet sulve.) Amikor kihult, meghamoztam. Harom kemenyre fott tojassal es kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük. A lilahagymát finomra vágjuk. Az összetört tojásokat összekeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a maj...
Elkészítési idő: 17 perc Nehézség: Könnyű