menu

Családireceptkönyv.hu

Házi felvágott


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 0,5 kg csirkemell filé
- fűszerek: só, szárított metélőhagyma, petrezselyem zöld, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma, stb.

Elkészítés:


A minden hártyától megtisztított csirkemell filét aprítógépben (vagy kis lyukú húsdarálón) pépesre őrlünk, hozzáadjuk a fűszereket és jól átdolgozzuk, majd egy kevés olvasztott kókuszzsírral megkent, dupla rétegű alufóliára halmozzuk. Kezünkkel tömör rudat formálunk, majd feltekerjük a fóliát, melynek két végét megsodorjuk. A művelet végén olyan lesz, mint egy nagy szaloncukor.
Aki idegenkedik az alufóliától, az készítheti ugyan így sütőzacskóban is, de azt néhány helyen át kell szurkálni, mert a gőz szétnyomja.
Beletesszük egy tepsibe, melléöntünk 1 dl vizet, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kibontva a burokból szeleteljük.
Pár napig eláll a hűtőben, így reggelire, vacsorára több napig fogyaszthatjuk.
Készíthetjük pulykamell filéből, vagy szűzpecsenyéből is.

Házi felvágott

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Lángos
Lángos

az élesztőt felfuttatjuk, egy kis edényben langyosra melegítjük a tejet, egy csipet cukrot teszünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt, így fog szépen magától feljönni az élesztő cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Avokádókrém
Avokádókrém

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejbegríz
Tejbegríz

Öntsd a tejet egy vastagabb falú lábosba, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, kanalazd hozzá a búzadarát, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Kis lángon főzd, és közben folya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsvéti langalló vagy kenyérlángos
Húsvéti langalló vagy kenyérlángos

A tésztához a lisztet, 1 dl vizet, a cukrot, az olajat, a sót és az élesztőt keverőtálba mérjük, majd pulzálva, 4-5-ször megkeverjük. Hozzáadjuk a maradék vizet, a medvehagymát, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk