1 liter házi tejhez raktam 35 dkg cukrot ... két rúd vaníliát... ezt elkezdtem főzni... 1 óra hosszat főzőm lassú tűzön... ekkor már eléri a sűrű állagot... kb 6 dl-nek kell lennie ennyiből.
Nagy edényben!
Más recept:
Szükségünk lesz:
200 ml tej
200 g porcukor
20 g vaj
Egy magasabb edényt előkészítünk, és beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a vajat. A hozzávalókat alacsony lángon felolvasztjuk. A masszát forrástól számított 10 percig főzzük, közben folyamatosan kavargatjuk. A massza nagyon habos lesz, de nem kell megijedni, ennek ilyennek kell lennie, és ezért kell a magasabb edény is, nehogy kifollyon.
10 perc után az edényt levesszük a tűzről.
A forró masszát egy hőálló üvegedénybe öntjük, és hideg vízfürdőbe tesszük. Megvárjuk, míg kihűl. A massza forrón elég híg, de a hűlés során besűrűsödik. Néhány óra elteltével már sűrű lesz, az íze pedig olyan lesz, mint a bolti sűrített tejé.
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra. A hűtőből kivett leveles tésztát nyújtsuk ki, formázzuk kedvünkre, lehet téglalap de akár négyzet alakú is! A széleit hajtsuk vissza, tegyük rá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat sós, forró vízben kb. 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk. Aprítógépbe dobjuk a következőket: főtt tojások, hagyma, tv paprika. Összeaprítjuk a géppel. Kikeve...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű