1 liter házi tejhez raktam 35 dkg cukrot ... két rúd vaníliát... ezt elkezdtem főzni... 1 óra hosszat főzőm lassú tűzön... ekkor már eléri a sűrű állagot... kb 6 dl-nek kell lennie ennyiből.
Nagy edényben!
Más recept:
Szükségünk lesz:
200 ml tej
200 g porcukor
20 g vaj
Egy magasabb edényt előkészítünk, és beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a vajat. A hozzávalókat alacsony lángon felolvasztjuk. A masszát forrástól számított 10 percig főzzük, közben folyamatosan kavargatjuk. A massza nagyon habos lesz, de nem kell megijedni, ennek ilyennek kell lennie, és ezért kell a magasabb edény is, nehogy kifollyon.
10 perc után az edényt levesszük a tűzről.
A forró masszát egy hőálló üvegedénybe öntjük, és hideg vízfürdőbe tesszük. Megvárjuk, míg kihűl. A massza forrón elég híg, de a hűlés során besűrűsödik. Néhány óra elteltével már sűrű lesz, az íze pedig olyan lesz, mint a bolti sűrített tejé.
--A virágokat vízben lemostam, eltávolítottam a porzójukat, lecsepegtetjük majd töltsük meg 10 dkg kockára vágott feta sajttal. vagy ömlesztett sajtot nyomunk bele Egy teáskan...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA répákat pucoljuk meg és vágjuk karikákra. A csicseriborsó konzervet öntsük szűrőbe, csepegtessük le és öblítsük át. A ghít hevítsük fel egy edényben, majd szórjuk rá az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA párizsit kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA liszteket elkeverjük az élesztővel, sóval, majd hozzáadjuk a vizet, olajat és összegyúrjuk. Meleg helyen kb. 30 -40 percig pihentetjük. Kinyújtjuk (kb. 20×20 cm-es-re), megke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű