60 g vaj ( 50 gr vaj)
120 g cukor (vaníliás is mehet bele ( 1 + fél dl cukor)
1 citrom reszelt héja és leve
2 nagy tojás szétválasztva
60g liszt (2 ek liszt)
késhegynyi sütőpor
2,5-3 dl tej (2 dl tej )
1. Sütő előmelegít 200 fokra
2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral
3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé
4. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd hozzáadjuk a keveréket óvatosan, hogy a hab ne törjön össze..
5. Kivajazott jénaiba, vagy más tűzálló edénybe öntjük, majd egy 1/3 ig vízzel megtöltött tepsibe állítjuk az edényt és 45 percig sütjük.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni egy 10 percet, majd kis tálkákba tálaljuk és élvezzük a felül szivacsos, alul pedig krémes pudingunkat.
Nem tudom ki hogy van vele, én nagyon csípem Jamie Olivert, biztos azért, mert az ő könyveitől kaptam kedvet a főzéshez, a magyar sivárnak mondható szakácskönyvpiacon az első színes fecskék egyike volt. Csípem még küldetéstudatát is, ahogy próbálja az embereket - főleg a gyerekeket - kirángatni a pizza és meki világából, ezen kívül rengeteg jó receptje van, amiket tényleg nem nagy kunszt összedobni. Pl ezt a mostanit, ami kb 10 perc munka, és semmi extra nem kell hozzá. Ezt mi nem tudjuk nektek megcsinálni és elküldeni, mert tényleg frissen jó, úgyhogy rajta, álljatok neki! 4 főre hozzávalók:
A málnát megmossuk és a cukor felével együtt robotgépbe öntjük és pépesítjük. A tojások sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral, belekeverjük a tejet és kis lángon elkezdjük főzni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://anapfenyillata.cafeblog.hu/2014/07/01/citromos-cukkini-lekvar/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejszínt habbá verjük. 2. A sűrített tejet a kávéval felmelegítjük. 3. Később a mascarponehoz keverjük, végül a tejszínhabot is beleforgatjuk. 4. Fahéjjal, ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű