Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Évi citromos puding


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 g vaj ( 50 gr vaj)
120 g cukor (vaníliás is mehet bele ( 1 + fél dl cukor)
1 citrom reszelt héja és leve
2 nagy tojás szétválasztva
60g liszt (2 ek liszt)
késhegynyi sütőpor
2,5-3 dl tej (2 dl tej )

Elkészítés:


1. Sütő előmelegít 200 fokra
2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral
3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé
4. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd hozzáadjuk a keveréket óvatosan, hogy a hab ne törjön össze..
5. Kivajazott jénaiba, vagy más tűzálló edénybe öntjük, majd egy 1/3 ig vízzel megtöltött tepsibe állítjuk az edényt és 45 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha elkészült hagyjuk kihűlni egy 10 percet, majd kis tálkákba tálaljuk és élvezzük a felül szivacsos, alul pedig krémes pudingunkat.

Nem tudom ki hogy van vele, én nagyon csípem Jamie Olivert, biztos azért, mert az ő könyveitől kaptam kedvet a főzéshez, a magyar sivárnak mondható szakácskönyvpiacon az első színes fecskék egyike volt. Csípem még küldetéstudatát is, ahogy próbálja az embereket - főleg a gyerekeket - kirángatni a pizza és meki világából, ezen kívül rengeteg jó receptje van, amiket tényleg nem nagy kunszt összedobni. Pl ezt a mostanit, ami kb 10 perc munka, és semmi extra nem kell hozzá. Ezt mi nem tudjuk nektek megcsinálni és elküldeni, mert tényleg frissen jó, úgyhogy rajta, álljatok neki! 4 főre hozzávalók:

Évi citromos puding

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
PUPUSAS
PUPUSAS

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött kenyér vagy zsemlék
Töltött kenyér vagy zsemlék

A kenyér felső részét levágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy tölthető legyen. Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, azután rátesszük a darált húst meg a kockákra vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szeder fagyi
Szeder fagyi

A szedret összeturmixoljuk, majd lepasszírozzuk. Hozzá adjuk a cukrot, tejfölt, joghurtot, alaposan összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd ehhez keverjük a szedres löttyöt. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Burgonyával töltött palacsinta
Burgonyával töltött palacsinta

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Közben az élesztőt kevés cukros, langyos vízben felfuttatjuk, a liszthez kavarjuk. A sót és a többi vizet is beletesszük, jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk