Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

illatosítók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 zacskó étkezési zselatin
2 teáskanál citromsav
6 dl víz
ételszínezék
illóolaj,tetszés szerint
üvegek

Elkészítés:


Ebből összesen kb. 6 dl illatosító lesz, ilyenkor választhatunk tavaszi illatokat, és ebben az esetben még az se baj ha nem 100 %-s az illóolaj.
Piros eper illatú
Kék Jácint illatú
Zöld borsmenta illatú
Zselatint és a citromsavat beletettem a tálba. A citromsav a penészedés ellenszere. Először pici vízzel csomómentesre kevertem, majd hozzáadtam a többi vizet és felforraltam. Amikor eltűnt a tetejéről minden hab, levettem a tűzről. Fontos folyamatosan kavargatni, mert nagyon hajlamos a leégésre! Amikor rottyant egyet, levettem a tűzről, s az üvegeimbe 1 teáskanál ételszínezéket, és 10-10 csepp illóolajat tettem. (Nem apróztam el, van illata rendesen. :-) ) Ezután merőkanállal feltöltöttem az üvegeket zselével, megkevertem, s kitettem hűlni. A zselé elég lassan merevedik meg, be tettem a hűtőbe 1 órára.

Trükkök, tippek, praktikák:


biomaci.hu oldalon találtam

illatosítók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: P
Baconös töltött paprika
Baconös töltött paprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gefüllte Paprika mit Feta und Hackfleisch
Gefüllte Paprika mit Feta und Hackfleisch

Den Backofen auf 180 Grad vorheizen. Die Paprika längs halbieren, entkernen und waschen. Die Paprikahälften mit der Schnittfläche auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott virsli
Rántott virsli

A virsliknek lehúzzuk a héját, megsózzuk és lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk, majd forró olajban rózsaszínűre sütjük. Feltétnek vagy salátakörettel önállóan tálaljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Tojásos töltött buci
Tojásos töltött buci

1. A kenyér tetejét V alakban bemetsszük, és kibelezzük. Fontos, hogy puha kenyértípust válasszunk, mert ha nem, sütés közben élvezhetetlenre szárad. 2. A bacont felvágjuk, és m...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk