Családireceptkönyv.hu

illatosítók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 zacskó étkezési zselatin
2 teáskanál citromsav
6 dl víz
ételszínezék
illóolaj,tetszés szerint
üvegek

Elkészítés:


Ebből összesen kb. 6 dl illatosító lesz, ilyenkor választhatunk tavaszi illatokat, és ebben az esetben még az se baj ha nem 100 %-s az illóolaj.
Piros eper illatú
Kék Jácint illatú
Zöld borsmenta illatú
Zselatint és a citromsavat beletettem a tálba. A citromsav a penészedés ellenszere. Először pici vízzel csomómentesre kevertem, majd hozzáadtam a többi vizet és felforraltam. Amikor eltűnt a tetejéről minden hab, levettem a tűzről. Fontos folyamatosan kavargatni, mert nagyon hajlamos a leégésre! Amikor rottyant egyet, levettem a tűzről, s az üvegeimbe 1 teáskanál ételszínezéket, és 10-10 csepp illóolajat tettem. (Nem apróztam el, van illata rendesen. :-) ) Ezután merőkanállal feltöltöttem az üvegeket zselével, megkevertem, s kitettem hűlni. A zselé elég lassan merevedik meg, be tettem a hűtőbe 1 órára.

Trükkök, tippek, praktikák:


biomaci.hu oldalon találtam

illatosítók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Krumplis tonhalkrokett
Krumplis tonhalkrokett

A tonhalat lecsepegtetjük, villával áttörjük. Összedolgozzuk a krumplipürével, a fűszerekkel, a tojással, a citromlével, a majonézzel, és 2 evőkanál zsemlemorzsával. A masszából vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
MÁKOS NUDLI
MÁKOS NUDLI

A krumplit megfőzzük héjában, meghámozzuk, majd áttörjük. Ha kihűlt, lisztezett deszkán összedolgozzuk a liszttel, a tojással és pici sóval. A tésztát kinyújtuk, ujjnyi csíkokra f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke párizsi
Csirke párizsi

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Janee
Mexikói chilis ragu, fehér kolbásszal?
Mexikói chilis ragu, fehér kolbásszal?

A fehér kolbászt minden oldalról átsütjük az olajon. Kivesszük a kolbászt, és az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt répát, és egy ke...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk