4 zsömle
4 tojás
petrezselyem
tej
só
delikát
bors
olaj
Petrezselymet apróra vágjuk és kevés zsíron dinszteljük. Közben zsömléket tejben-vízben- áztatjuk. A tojásokat sóval,delikáttal,borssal felverjük. A zöldhöz a kifacsart zsemléket hozzátesszük és kevergetve forrósítjuk. Ráöntjük a tojásokat és állandó keverés mellett megdermesztjük.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd olívaolaj, csirke fűszersó, só, bors, szójaszós keverékével bepácoljuk. Hagyjuk állni legalább egy félórát. Közben megpároljuk a felaprított vö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűburgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHogyan előzhető meg a fertőzés? A nyers baromfihúst ne mossuk meg és alaposan főzzük, süssük meg! A hús mikrobiológiai szempontból biztonságos belső hőmérséklete min. 74°C le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát. Fűszerezem. Felöntöm kevés vízzel. A tejfölt összekeverem a liszttel, és besűrítem vele az alapot. Beleteszem a széles karikákra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű