3 közepes (4,5 dl-es) üveghez:
3 db citrom,
1 darabka (2-3 dkg) friss gyömbér,
50 dkg befőzőcukor
A citromokat megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított gyömbért felaprítjuk, majd hozzáadjuk a citromszeleteket. Fél liter vízzel felöntjük, és egész éjszakán át állni hagyjuk. A következő nap felforraljuk, és 10-15 percig főzzük. Belekeverjük a befőzőcukrot, és további 10 percig főzzük. A lekvárt az előkészített üvegekbe töltjük, és azonnal légmentesen lezárjuk. Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc elteltével visszafordítjuk és kihűtjük.
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós riz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, megsózzuk és lassan beleszitáljuk a lisztet, majd a többi tejet is beleöntjük. Adunk hozzá 3 evőkanál olajat, jól összekeverjük és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/GastroHobbi/videos/2202574753358537/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont apróra vágom és egy serpenyőben ropogósra sütöm, mikor a bacon mar megpirult, hozzá adom a karikára vágott újhagymát és megfonnyasztom, majd leveszem a tűzhelyről és hagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű