Hozzávalók
- csülök
Páchoz:
- só, őrölt színes bors, fokhagyma - granulátum, egész kömény
- mustár
- vöröshagyma, fokhagyma
- paprika, paradicsom
- zsír
Köret:
- répa
Elkészítés
A páchoz összekeverjük a következőket: só, frissen őrölt színes bors, fokhagyma – granulátum (natúr!), egész kömény, ezzel bedörgöljük a csodaszép, vékony zsírréteggel körbefuttatott csülköt, majd natúr, mindenmentes mustárral megkenjük az egész húst és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Kizsírozott tepsibe tesszük a husit, kevés vizet öntünk alá és mellépakolgatunk annyi zöldséget, amennyit csak szeretnénk: vörös – és fokhagyma, répa, zeller, aki nem AI – beteg: paradicsom, paprika.
Lefóliázzuk és 180 fokon kb 2 óra alatt megsütjük. Miután a hús megpuhult, levesszük a fóliát, a hőfokot kicsit feljebb tekerjük és szép ropogósra pirítjuk a tetejét, közben folyamatosan locsolgatjuk a belőle kisült zsírral. Ha tovább akarjuk fokozni az íz – és illatorgiát, frissen zúzott fokhagymát tegyünk a tetejére az utolsó 15 - 20 percben!
Köretként répapürét készítettem hozzá, de tetszés szerint zellert, karfiolt, karalábét vagy édesburgonyát sós vízben puhára főzünk, jó nagy kanál kókuszzsírt, némi sót és szerecsendiót adunk hozzá, botmixerrel pépesítjük és tálaljuk.
A spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm. A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóval,borssal és a tejf...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA kókusztejet a vízzel és a fűszerekkel elkeverjük, belevegyítjük a barnarizs-lisztet. Felforrósított, olajjal vékonyan kikent serpenyőbe sonkát szórunk, megpirítjuk, majd beleöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk. A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes