Hozzávalók
- csülök
Páchoz:
- só, őrölt színes bors, fokhagyma - granulátum, egész kömény
- mustár
- vöröshagyma, fokhagyma
- paprika, paradicsom
- zsír
Köret:
- répa
Elkészítés
A páchoz összekeverjük a következőket: só, frissen őrölt színes bors, fokhagyma – granulátum (natúr!), egész kömény, ezzel bedörgöljük a csodaszép, vékony zsírréteggel körbefuttatott csülköt, majd natúr, mindenmentes mustárral megkenjük az egész húst és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Kizsírozott tepsibe tesszük a husit, kevés vizet öntünk alá és mellépakolgatunk annyi zöldséget, amennyit csak szeretnénk: vörös – és fokhagyma, répa, zeller, aki nem AI – beteg: paradicsom, paprika.
Lefóliázzuk és 180 fokon kb 2 óra alatt megsütjük. Miután a hús megpuhult, levesszük a fóliát, a hőfokot kicsit feljebb tekerjük és szép ropogósra pirítjuk a tetejét, közben folyamatosan locsolgatjuk a belőle kisült zsírral. Ha tovább akarjuk fokozni az íz – és illatorgiát, frissen zúzott fokhagymát tegyünk a tetejére az utolsó 15 - 20 percben!
Köretként répapürét készítettem hozzá, de tetszés szerint zellert, karfiolt, karalábét vagy édesburgonyát sós vízben puhára főzünk, jó nagy kanál kókuszzsírt, némi sót és szerecsendiót adunk hozzá, botmixerrel pépesítjük és tálaljuk.
A mogyorót az aprítógépbe tesszük, és krémesre aprítjuk. Készíthetünk enyhén darabos verziót is, ebben az esetben külön daráljunk le tetszés szerinti mennyiségű mogyorót és keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden főtt készétel(töltött káposzta, pörkölt, gulyás, húslevesek, karfiolleves, lecsó kolbásszal, szalonnával,bolognai, stb. ) 100/120 Főtt készétel, amiben máj vagy gomba van (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A többi hozzávalót alaposan kikeverjük, majd csirkemellfilét is belekeverjük a masszába és az egészet egy kisméretű tepsibe öntjük. 180°C-o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű