2 tojás
2-3 evőkanál tej
5 dkg sonka, kolbász, lehet virsli vagy löncshús /ki mit szeret/
1 teáskanál étkezési keményítő
1 kis fej hagyma, lehetőleg lila
tehetünk bele paprikát /zöldet, vagy színeset/ esetleg gombát, vagy más zöldséget
só, bors, esetleg ételízesítő, egy csipet szerecsendió
5-10 dkg sajt reszelve
1 csipet sütőpor /ez elhagyható/
A hozzávalókat /szalonna, sonka etc./ és a zöldségeket összeaprítjuk, majd egy kevés olajon átpirítjuk.
A muffin sütőt ecsettel beolajozzuk, majd a megpirított ragut belekanalazzuk.
A tojást a fűszerekkel és a keményítővel jó habosra keverjük, majd a zöldségekre öntjük/kanalazzuk a formába és a reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben kb.180-200°C hőnél rózsaszínűre sütjük.
Tálalhatjuk ketchuppal, vagy friss zöldségekkel.
Ebből a mennyiségből 3-4 muffin lesz.
Arra ügyeljünk, hogy ne tegyünk túl sok tojást a formába, mert sütés közben emelkedik és kifolyik a sütőformára.
Öntsd a tejet egy vastagabb falú lábosba, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, kanalazd hozzá a búzadarát, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Kis lángon főzd, és közben folya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekevered a hozzávalókat. Előmelegített sütőben sütőpapíron készítsd el.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában főzzük meg, sós vízben. Ha elkészült, lehúzzuk a héját, hosszában elfelezzük őket és óvatosan kivájjuk a közepüket. A töltelékhez a hagymát kockákra vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/GastroHobbi/videos/2202574753358537/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű