1 csomag papapiskóta (update)
250g mascarpone
2 tojás
3 ek. édesítő por
cukrozatlan kakaópor
egy pohár jó erős fekete kávé
vanília és amaretto aroma (elhagyható).
2 tojás sárgáját 3 ek. édesítőporral fehéredésig habosra keverünk, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd a mascarponét. Tovább keverjük. A 2 tojás fehérjét keményre felverjük és óvatosan a krémhez adjuk.
1 adag feketekávéhoz adunk 1 kevés amaretto likőrt, s ezzel meglocsoljuk a tálba lerakott piskótákat (jó alaposan, mert ez az update piskóta jóval keményebb, mint a hagyományos babapiskóta).
Majd jön a krém. Megszórjuk kakaóporral és folytatjuk a piskóta, krém, kakaópor sort.
1. A vajat felkockázom, és elmorzsolom a liszttel és a sóval. Beleöntöm az ecetes vizet, és a lehető legkevesebb mozdulattal összegyúrom. Koronggá lapítom, és minimum 4 órára, de a...
Elkészítési idő:Egy serpenyőben felolvasztjuk a Rama margarint, a felkarikázott kaliforniai paprikát belehelyezzük és a paprika virágok közepébe egy-egy tojást ütünk. Takaréklángon kb. 10 percig...
Elkészítési idő: 15 perc