1 csomag papapiskóta (update)
250g mascarpone
2 tojás
3 ek. édesítő por
cukrozatlan kakaópor
egy pohár jó erős fekete kávé
vanília és amaretto aroma (elhagyható).
2 tojás sárgáját 3 ek. édesítőporral fehéredésig habosra keverünk, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd a mascarponét. Tovább keverjük. A 2 tojás fehérjét keményre felverjük és óvatosan a krémhez adjuk.
1 adag feketekávéhoz adunk 1 kevés amaretto likőrt, s ezzel meglocsoljuk a tálba lerakott piskótákat (jó alaposan, mert ez az update piskóta jóval keményebb, mint a hagyományos babapiskóta).
Majd jön a krém. Megszórjuk kakaóporral és folytatjuk a piskóta, krém, kakaópor sort.
A zöldségeket vékonyra szeleteljük, az öntettel leöntjük. Picit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felvágott és kikapart belsejű tököt sütő papírra fektetetjük. Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd 180 fokon, illetve 160 fokon 30-30 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megpirítjuk a karikára vágott kolbászt. Ha már szépen kisült a zsírja, hozzáadjuk a szeletelt lilahagymát, és folyamatos kevergetés mellett dinszteljük. Beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirosparikát és egy kis borsot. Majd jöhet rá az apróra vágott gomba, ami lehet konzerves gomba i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű