50 gr hideg víz
16 gr zselatin por
300 gr cukor
30 gr glükóz
100 gr víz
Zselatinra ráöntjük a vizet ás állni hagyjuk. A többi hozzávalóból szirupot főzünk, kicsit felforraljuk és egyből ráöntjük a zselatinra majd jól kihabosítjuk robotgéppel. Olajozott zsírpapírra nyomjuk cső nélküli vékony habzsákból és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt porcukorral és keményítőporral leszórjuk.
A habot színezhetjük is. Leszórás után ollóval daraboljuk a csíkokat. Vagy csiga formában nyomjuk ki két színt egymásra és pálcára szúrjuk utána mint egy óriási nyalókát.
A citromot héjastól felkockázzuk. Ha van benne mag, azt kiszedjük. A gyömbért csíkokra vágjuk. (Nem muszáj a héját lepucolni, de ha valaki szeretné, lehet.) Befőttes üvegbe rakju...
Elkészítési idő: 3-4 nap Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát is meghámozzuk és a gerezdeket apró lyukú reszelőn a krumplihoz reszeljük. Beleütjük a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet egy lábosban kezdjük el melegíteni, dobjuk bele a sót, és adjuk hozzá a vaníliát, az édesítőszert, és mielőtt felforrna, keverjük bele csomómentesen a dará...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű