menu

Családireceptkönyv.hu

Pillecukor


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 gr hideg víz
16 gr zselatin por

300 gr cukor
30 gr glükóz
100 gr víz

Elkészítés:


Zselatinra ráöntjük a vizet ás állni hagyjuk. A többi hozzávalóból szirupot főzünk, kicsit felforraljuk és egyből ráöntjük a zselatinra majd jól kihabosítjuk robotgéppel. Olajozott zsírpapírra nyomjuk cső nélküli vékony habzsákból és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt porcukorral és keményítőporral leszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A habot színezhetjük is. Leszórás után ollóval daraboljuk a csíkokat. Vagy csiga formában nyomjuk ki két színt egymásra és pálcára szúrjuk utána mint egy óriási nyalókát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi reszelt tészta recept JÓ kipróbált !
Házi reszelt tészta recept JÓ kipróbált !

A lisztet, a búzadarát és a sót egy kisebb tálban összekevered. Közepébe mélyedést készítesz és beleütöd a tojást. Villával vagy kézzel összedolgozod. Csomómentesre összegyúrod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Sajttal, sonkával töltött lángos
Sajttal, sonkával töltött lángos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erős Pista házilag
Erős Pista házilag

Paprika, paradicsom egy aprítóba szétvágva, vagy ledarálva... hozzá a só... mehet üvegekbe... nem semmi tartósító a só az tartósít... csak egy tanács kesztyűbe javasolt készíteni..

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÁKOS TÉSZTA TEJSZÍNES SZÓSZBAN
RÁKOS TÉSZTA TEJSZÍNES SZÓSZBAN

Hagymát és a fokhagymát megdinsztelni, és a rákokat átpirítani. Vegeta, bors, chili, szárított zöldfűszerekkel ízesíteni. . Egy kis pohár tejszínnel átforralni, majd beletenni a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk