menu

Családireceptkönyv.hu

Pillecukor


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 gr hideg víz
16 gr zselatin por

300 gr cukor
30 gr glükóz
100 gr víz

Elkészítés:


Zselatinra ráöntjük a vizet ás állni hagyjuk. A többi hozzávalóból szirupot főzünk, kicsit felforraljuk és egyből ráöntjük a zselatinra majd jól kihabosítjuk robotgéppel. Olajozott zsírpapírra nyomjuk cső nélküli vékony habzsákból és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt porcukorral és keményítőporral leszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A habot színezhetjük is. Leszórás után ollóval daraboljuk a csíkokat. Vagy csiga formában nyomjuk ki két színt egymásra és pálcára szúrjuk utána mint egy óriási nyalókát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tortilla (Csicseriborsós liszt)
Tortilla (Csicseriborsós liszt)

A hozzávalókat összegyúrtam, 5 gombócra osztottam szét (kb.ökölnyi), vizes konyharuhával lefedett tálba pihentettem őket kb. 1/2 órát. Lisztezett deszkán kinyújtottam, egy kisebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Cukkinifasírt
Cukkinifasírt

A cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, félretszem. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a sajtot, sót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Cabanossi-Couscous
Cabanossi-Couscous

1 Zwiebel fein würfeln. 150 g Cabanossi ca. 1 cm groß würfeln, in 2 El heißem Olivenöl anbraten, herausnehmen. Zwiebeln im Bratfett andünsten, 1⁄2 Tl edelsüßes Paprikapulver und 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
A tökéletes grízgaluska
A tökéletes grízgaluska

Kis tálba belerakjuk a búzadarát , ráütjük a tojást , a sót végül a zsiradékot. Villával jól összedolgozzuk, majd 15 percre a hűtőbe tesszük. Teáskanállal szaggatjuk a forró leves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk