50 gr hideg víz
16 gr zselatin por
300 gr cukor
30 gr glükóz
100 gr víz
Zselatinra ráöntjük a vizet ás állni hagyjuk. A többi hozzávalóból szirupot főzünk, kicsit felforraljuk és egyből ráöntjük a zselatinra majd jól kihabosítjuk robotgéppel. Olajozott zsírpapírra nyomjuk cső nélküli vékony habzsákból és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt porcukorral és keményítőporral leszórjuk.
A habot színezhetjük is. Leszórás után ollóval daraboljuk a csíkokat. Vagy csiga formában nyomjuk ki két színt egymásra és pálcára szúrjuk utána mint egy óriási nyalókát.
A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojást felverjük és a forralt tejbe szép óvatosan belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Folyamatosan kevergetjük...
Elkészítési idő:A sonkás tojásrántottát a hagyományos módon zsíradék hozzáadása nélkül elkészítjük, rá kanalazzuk a tortillára rakunk bele salátát, majd feltekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük, ho...
Elkészítési idő: 10percA vizet a cukorral felforrósítjuk, míg a cukor elolvad. Hűlni hagyjuk. A cukros szirupot elkeverjük a narancslével, egy lapos edénybe öntjük, lefedjük, betesszük a fagyasztóba. 60...
Elkészítési idő: 10 percA karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük (a vízhez adjunk pár csepp citromlevet). Ne főzzük nagyon puhára! A muffin formába beletesszük a papírt, és az ujjaink segít...
Elkészítési idő: