50 gr hideg víz
16 gr zselatin por
300 gr cukor
30 gr glükóz
100 gr víz
Zselatinra ráöntjük a vizet ás állni hagyjuk. A többi hozzávalóból szirupot főzünk, kicsit felforraljuk és egyből ráöntjük a zselatinra majd jól kihabosítjuk robotgéppel. Olajozott zsírpapírra nyomjuk cső nélküli vékony habzsákból és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt porcukorral és keményítőporral leszórjuk.
A habot színezhetjük is. Leszórás után ollóval daraboljuk a csíkokat. Vagy csiga formában nyomjuk ki két színt egymásra és pálcára szúrjuk utána mint egy óriási nyalókát.
Az összekockázott krumplit sós vízben megfőzzük, melegen áttörjük és hűlni hagyjuk. Az élesztőt felfuttatjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. A lisztet összegyúrjuk a krumplival, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálba tesszük, összetörjük villával, majd hozzáöntjük a tejfölt és ízlés szerint fűszerezzük. Apróra vágjuk az újhagymát és azt is belekeverjük, majd hűtőszekrényben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kb. 1 centi vastag hosszúkás csíkokra (szalagokra) vágjuk. A sóval, a fűszerekkel és az olajjal jól összekeverjük. A fűszeres liszthez a hozzávalókat összekeverjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű