1 közepes zellergumó
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 evőkanál tejföl
kb 3-4 ek liszt
1 csokor metélőhagyma
só, bors
A megtisztított zellert és a sajtot reszeljük egy tálba, adjuk hozzá a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tejfölt és a lisztet.
Ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk állni 10 percig.
Egy kanál segítségével, szaggassunk a masszából tetszőleges nagyságú halmokat a felforrósított olajba, azután süssük mindet aranyszínűre.
Hús mellé köretnek, de önálló fogásnak is kiváló. Ez esetben fokhagymás tejföllel kínáljuk.
A hagymát minél apróbbra vágjuk, a konzervet a margarinnal simára keverjük. A sima krémhez hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, mustárt, majonézt (mustárból jóval többet), egy csip...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Mogyorót és a kölest beáztatom,pár órára. Utána leszűröm és jó alaposan átmosom még! Bepakolom a gépbe a hozzávalókat,víz minimum szintig tölt és a szokásos programo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLágy masszát kell kapni, 15 percet állni kell hagyni! Mazsolát lehet bele tenni! 10 dkg vajon sütjük fedő alatt!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű