1 közepes zellergumó
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 evőkanál tejföl
kb 3-4 ek liszt
1 csokor metélőhagyma
só, bors
A megtisztított zellert és a sajtot reszeljük egy tálba, adjuk hozzá a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tejfölt és a lisztet.
Ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk állni 10 percig.
Egy kanál segítségével, szaggassunk a masszából tetszőleges nagyságú halmokat a felforrósított olajba, azután süssük mindet aranyszínűre.
Hús mellé köretnek, de önálló fogásnak is kiváló. Ez esetben fokhagymás tejföllel kínáljuk.
A mézet az üvegbe raktam,,,a citromot jól megmostam és apró kockákra metéltem s a gyömbért megpucoltam s azt is apróra kockáztam. Bele mindent az üvegbe a mézhez, összekevertem s b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd éles késsel keresztben bevagdossuk (kb. 3-4 milliméterenként). A vágatokba beletesszük a szalonnát, a sajtot és a vékonyra felszeletelt go...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot a fűszerekkel és az olajjal összekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 180 fokon sül kb. 15. percig Lehet hozzá adni fokhagymás tejfeles m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörd át a túrót! Add a túróhoz a tojás sárgáját, búzadarát, vaníliás cukrot, citromhéjat, és keverd össze! Takard le a túrógombóc masszáját fóliával, és tedd a hűtőbe pihenni leg...
Elkészítési idő: 35 perc+ 1 óra Nehézség: Könnyű