2 db közepes cukkini
1 vöröshagyma
5 dkg bacon
150 g tejföl
2 db tojás
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
5 dkg sajt
2 ek olívaolaj
A cukkinit hosszában ketté vágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, és apró darabokra vágjuk.
Hagymát, bacont apróra vágva kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a cukkini felkockázott belsejét, és kb. 5 percig fedő nélkül kavargatva főzzük, hogy a zöldségekben levő nedvesség minél jobban elillanjon. Közben ízlés szerint fűszerezzük.
Egy kis pohár tejfölt két tojással elkeverünk, majd hozzáadjuk a zöldséges ragut. Az így kapott tölteléket a kis cukkini csónakokba kanalazzuk, és a tetejét gazdagon meghintjük reszelt sajttal.
180 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és lefedve 30 percig, majd a fedetlenül 10 percig sütjük.
sütési hőfok: 180°C légkeveréses
Egy magas falú edényt forró vízbe állítunk, és ebbe rakjuk az apróra vágott csalánt. Ha van régi mák darálónk, akkor használjuk bátran és pépesítsük a friss növényt. Én inkább a fr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes♥ A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. 2. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. 3. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű