4 adag Krisztának fél adag!
A húsgombóchoz
40 dkg darált sertéshús (lehet szárnyas is)
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg gomba
175 g tejföl
1 evőkanál finomliszt
3 ek napraforgó olaj
fűszerpaprika ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
A darált húshoz keverjük a hozzávalókat, pici gombócokat formálunk belőle, és félretesszük.
Elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát apróra vágjuk, 3 ek olajon megpároljuk, beleszórunk pirospaprikát, ízlés szerint sót, borsot, petrezselyemzöldjét, felöntjük 2 dl vízzel, és jól kiforraljuk, kb.fél óráig főzzük.
Amikor a hagyma szétfőtt, beletesszük a feldarabolt gombát, azzal is főzzük 5 percig, ha kell utána fűszerezzük, majd behabarjuk tejföllel.
Ekkor beletesszük a gombócokat, és 20 perc alatt lassú tőzön készre főzzük.
A nokedlit összeállítjuk, kifőzzük, és tálalhatjuk az ebédet.
A gombát negyedelem, a cukkinit ujjnyi széles darabokra vágom, a hagymát vékonyan felkarikázom, a fokhagymát lereszelem. A tésztát és az előkészített zöldségeket egy magas falú...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA füstös-gombáshoz A gombát megpucoljuk, megmossuk, a tönköt-kalapot jól összekaszaboljuk. Serpenyőbe tesszük, 5-10 perc alatt megfőzzük. Útközben öntjük rá a tejszínt, és fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nokedlivel semmi dolgunk nincs , mint kiszaggatjuk forrásban lévő vízbe és pár percig még főzzük. A kókuszzsíron megpíritjuk az apróra vágott hagymát, majd felkockázzuk a csir...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű1 kg sertésmájból resztelt májat készítesz zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel, majd kihűtöd, háromszor ledarálod, hozzákeversz egy darabokra vágott margarint,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű