menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkehúsleves keréktésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



csirkemell filé 400 gramm
Knorr Tyúkhúsleveskocka 2 darab
zöldborsó 150 gramm
zellerszál 1 darab
sárgarépa 1 darab
kerék tészta 100 gramm

Elkészítés:


1. lépés
Adjuk a Knorr-kockákat 1 liter vízhez és hozzuk forrásba. Tegyük a csirkemell filéket a leveshez és forráspont alatt főzzük 12 percig. Majd vegyük ki és tegyük félre őket.

2. lépés
Szeleteljük a zellerszálat 1 cm-es darabokra. Szeleteljük fel a megpucolt répát és a zellerrel együtt tegyük a levesbe. Főzzük közepes lángon 6 percig. Adjuk hozzá a borsót és főzzük további 4 percig.

3. lépés
Végül adjuk hozzá a tésztát és a csomagolásán leírtak szerint főzzük még. A csirkemellet kockázzuk fel és tegyük a levesbe. Forrósítsuk föl, majd tálaljuk azonnal.

Csirkehúsleves keréktésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
GYÜMÖLCS LEVES
GYÜMÖLCS LEVES

a gyümölcsöket a cukorral fahájjal feltesszük főni... a pudingot elkeverjük a tejföllel és annyi vizet adva hozzá hogy folyékony masszát kapjunk és ha a gyümölcsök már puhák hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

A lisztet a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 2,5 liter vízzel. Beletesszük az egész hagymát, a piros aranyat és a babérlevelet. Óvatossan főzz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mikszáth - avagy palócleves Gundel módra
Mikszáth - avagy palócleves Gundel módra

A húst megmossuk, apró kockára vágjuk. A meghámozott, finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Rádobjuk a húst, erős tűzön néhány percig pirítjuk, majd a tűz...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Lencsegulyás 2
Lencsegulyás 2

A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, mert azért egy pár percet még, a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk