1 közepes db burgonya (nagy)
1 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
3 dkg parmezán sajt (reszelt)
Alaposan megsikáljuk a burgonyát, villával megszurkáljuk.
Mikróban puhára főzzük. Nekem kb. 20 dkg volt, 1000 W mikróban olyan 4 perc körül készen van.
Vágjuk félbe, és vagdossuk be a belsejét, mintha mangó lenne. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg paprikával. Szórjunk rá egy kis reszelt sajtot, végül csipkedjünk vajat a tetejére.
Alufóliával bélelt sütőlemezre rakva grillező funkción pirítsuk meg.
29 perc / előkészület: 5 perc főzés: 4 perc sütés: 20 perc
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A tűzről lehúzva pirospaprikát, borsot és ételízesítőt teszünk bele, majd a tűzre visszatéve ráöntjük a borsót, és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt megfőztem ( 1.5x -es vízzel sóval felforraltam bele a megmosott bulgurt, újra felforraltam letakartam levettem a tűzről és min 20 percet hagytam békén) Egy tálba tettem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűforrásba lévő vízbe rakjuk, újra forrásig főzzük, lezárjuk, utána 4 percig állni hagyjuk a vízben.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelni, hozzá adni a tojást, lisztet, jól össze dolgozni, hosszúkásra forrmázni ( mint a núdlit) és forró olajban rövid idő alatt kisütni ( nem sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű