1,5-2 kg burgonya
3-4 dl tejföl
3 db babérlevél
1 kisebb csokor kaporlevél
só
Fasírt:
30 dkg darált hús (sertés comb, de bármilyen jó)
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
sülnek a kisebb fasírtok
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna
só
pici mustár
fűszerpaprika
1 db áztatott, kicsavart zsemle
1 db tojás
zsemlemorzsa
A főzelékhez a burgonyát megpucolom, lemosom és apró kockákra vágom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket, sót és puhára főzöm. Hozzáadom a kaporleveket is a vége felé.
habarás: tejföl, liszt, meleg főzeléklé
A nagy pohár tejfölben elkeverek 2 evőkanál lisztet csomómentesre, hozzáadok egy merőkanálnyi levet a főzelékből, majd ezzel behabarom a főzeléket és már készen is van.
krumplifőzelék
A fasírthoz a darált hús elkeverem a reszelt hagymákkal, tojással és áztatott kifacsart zsemlével, ízlés szerint fűszerezem. Egészen kis gombócokat szoktam formálni belőle, amit meghempergetek a zsemlemorzsába és utána ellapítom a tenyerem között, hogy fasírt formája legyen.
A főzelékhez vágd kockákra a megtisztított édesburgonyákat, majd öntsd fel egy kis vízzel, kb. a harmadáig. Mivel nem fogjuk besűríteni, ezért tényleg csak kevés vizet rakj alá. Do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra kockázzuk. Olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a curry fűszert és a római köményt és enyhén átpirítjuk. Beletesszük a csontok között feldarabolt oldalast. Felöntjük...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Beáztatjuk a lencsét, majd feltesszük főni, a babérlevéllel együtt. Belerakhatunk szalonnát is főni, ha azt szeretnénk. 2. Zsírból és a lisztből rántást készítünk a tűzhelyen,...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA friss spenótleveleket megtisztítom a vastagabb erektől. (a levelet összehajtva megfogom, a fonák van kívül és a szárát a másik kezemmel lehúzom)Kevés olajon megpárolom míg pépes...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű