menu

Családireceptkönyv.hu

KAPROS BURGONYAFŐZELÉK FASÍRTTAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5-2 kg burgonya
3-4 dl tejföl
3 db babérlevél
1 kisebb csokor kaporlevél

Fasírt:
30 dkg darált hús (sertés comb, de bármilyen jó)
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

sülnek a kisebb fasírtok
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna

pici mustár
fűszerpaprika
1 db áztatott, kicsavart zsemle
1 db tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A főzelékhez a burgonyát megpucolom, lemosom és apró kockákra vágom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket, sót és puhára főzöm. Hozzáadom a kaporleveket is a vége felé.


habarás: tejföl, liszt, meleg főzeléklé
A nagy pohár tejfölben elkeverek 2 evőkanál lisztet csomómentesre, hozzáadok egy merőkanálnyi levet a főzelékből, majd ezzel behabarom a főzeléket és már készen is van.



krumplifőzelék
A fasírthoz a darált hús elkeverem a reszelt hagymákkal, tojással és áztatott kifacsart zsemlével, ízlés szerint fűszerezem. Egészen kis gombócokat szoktam formálni belőle, amit meghempergetek a zsemlemorzsába és utána ellapítom a tenyerem között, hogy fasírt formája legyen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karalábé főzelék-Torma levélbe töltött darálthússal
Karalábé főzelék-Torma levélbe töltött darálthússal

A karalábét megtisztítom, a torma leveleket alaposan megmosom a vastag ér részéből levágok. A darált húst ízesítjük, bors, füstölt piros paprika, ízvarázs, vörös hagyma, fokhagyma...

Elkészítési idő: 1,5 ó
Nehézség: Nehéz
share
Tejfölös krumplifőzelék
Tejfölös krumplifőzelék

1. A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. 2. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. 3. Sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos sárgaborsó-főzelék
Sajtos sárgaborsó-főzelék

A szalonnát, hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és az olajon a szalonnával kezdve, sorban egymás után megsütjük. Hozzáadjuk az előző este beáztatott sárgaborsót. Megszórjuk a p...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk