4 adag
2.5 dl tej (magas zsírtartalmú)
2.5 dl habtejszín (nem Hulala)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
10 dkg füstölt sajt (reszelt)
1 csokor petrezselyem (finomra vágott)
1 evőkanál étkezési keményítő
tengeri só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek.
Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk mennyit teszünk bele) és borssal.
A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét.
A világon talán a legegyszerűbben elkészíthető sajtmártás... Tejszínesen krémes, a füstölt sajttól különleges ízű, a friss petrezselyem tökéletesen illik hozzá, de metélőhagymával is kipróbálható. Ha nem szereti valaki a füstölt sajtot, helyettesítheti bármilyen kék sajttal. Minden mártást étkezési keményítővel sűrítek, sokkal selymesebb ízt ad, mint a liszt. Sült szárnyas húsok mellé ajánlom.
1. mindent hűtsünk le 2. a tojássárgáját összekeverjük az olajjal 3. hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét és olvadásig keverjük 4. hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt és elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. 2. Az ét...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkát, kapribogyót és a tojást egészen finomra, a zöldfűszereket a lehető legapróbbra vágjuk, majd minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan elkeverjük őket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt összekeverjük a Piros Arannyal és a fűszerekkel, kóstolgatással alakíthatjuk ki az ízlésünknek megfelelő kellemes ízt. Ez lesz a mártogatós és a tekercs alapja is. A level...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű