menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes sajtmártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adag
2.5 dl tej (magas zsírtartalmú)
2.5 dl habtejszín (nem Hulala)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
10 dkg füstölt sajt (reszelt)
1 csokor petrezselyem (finomra vágott)
1 evőkanál étkezési keményítő
tengeri só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:


A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek.
Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk mennyit teszünk bele) és borssal.
A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét.

Trükkök, tippek, praktikák:


A világon talán a legegyszerűbben elkészíthető sajtmártás... Tejszínesen krémes, a füstölt sajttól különleges ízű, a friss petrezselyem tökéletesen illik hozzá, de metélőhagymával is kipróbálható. Ha nem szereti valaki a füstölt sajtot, helyettesítheti bármilyen kék sajttal. Minden mártást étkezési keményítővel sűrítek, sokkal selymesebb ízt ad, mint a liszt. Sült szárnyas húsok mellé ajánlom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Tartármártás
Tartármártás

1. mindent hűtsünk le 2. a tojássárgáját összekeverjük az olajjal 3. hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét és olvadásig keverjük 4. hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt és elkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtmártás - OK
Sajtmártás - OK

1. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. 2. Az ét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Remulád mártás
Remulád mártás

Az uborkát, kapribogyót és a tojást egészen finomra, a zöldfűszereket a lehető legapróbbra vágjuk, majd minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan elkeverjük őket.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vendégváró mártogatós
Vendégváró mártogatós

A főtt összekeverjük a Piros Arannyal és a fűszerekkel, kóstolgatással alakíthatjuk ki az ízlésünknek megfelelő kellemes ízt. Ez lesz a mártogatós és a tekercs alapja is. A level...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk