Hozzávalók 4 személyre
50 dkg krumpli
5 dl alaplé
só
őrölt bors
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
2 dl tejszín
a tálaláshoz:
pirított szalonna
csilis olaj
őrölt bors
A kockára vágott krumplit az alaplében puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk fűszereket és a tejszínt, ha szükséges, utánaízesítjük. Megszórjuk pirított szalonnával, borssal, és meglocsoljuk a csilis olajjal.
A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHideg víz, nagy edény, habozás Első lépésként egy tálba tesszük a húsokat, forrásban lévő vízzel leöntjük, és állni hagyjuk benne pár percig. Ha szükséges, kicsit átmozgatjuk, hog...
Elkészítési idő: 3-4óra Nehézség: KönnyűA tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez. Kb. 7-8 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük. A zöldségeket és a gombát daraboljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű